« Zagreb
objavljeno prije 15 godina i 3 mjeseca
antirecesijski potez

Ekonomija odustala od viših školarina

Iako ih neće smanjivati utješno je što školarine neće rasti kao godina ranije

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (CROPIX)
Više o

školarine

,

Ekonomski fakultet u Zagrebu

,

antirecesijske mjere

,

školarine Ekonomija

Zagrebački Ekonomski fakultet kao doprinos antirecesijskim aktivnostima odgodio je povećanje školarina koje su bile najavljene za sljedeću školsku godinu.

Participacije u školarinama ostat će jednake ovogodišnjim - 6.500 kuna za redovite studente koji sami plaćaju vlastiti studij. Odluka pak o smanjenju upisnih kvota, međutim, ostaje na snazi, pa će Fakultet sljedeće akademske godine upisati 1740 studenata.

"U skladu s paketom antirecesijskih mjera koje je donijela hrvatska Vlada na taj se način u vrijeme gospodarske krize nastoji olakšati studiranje svima koji sami plaćaju studij", navodi se u današnjem priopćenju Ekonomskog fakulteta.

U narednoj će akademskoj godini Ekonomski fakultet upisati 727 studenata manje u svrhu povećanja kvalitete studiranja. Odluku o smanjenju upisnih kvota i povećanju školarine, Fakultet je donio krajem veljače, neposredno prije donošenja Vladinog paketa antirecesijskih mjera.

Odlukom su smanjene upisne kvote sa 2467 na 1740 studenata sveučilišnog preddiplomskog studija ekonomije i poslovne ekonomije te je bilo predviđeno povećane participacije u školarinama sa 6.500 na 7.500 kuna od akademske godine 2009./2010. (hina/metro-portal)

09.03.2009. 12:04:35
Novi komentar
nužno
nužno