« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
SARAJEVO 1992.

Ejup Ganić ostaje u pritvoru u Velikoj Britaniji

Londonski Visoki sud će u četvrtak razmotriti Ganićev zahtjev za jamčevinom, pa on u pritvoru ostaje još najmanje dva dana

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Cropix)
Više o

ratni zločin

,

Ejup Ganić

,

Visoki sud London

,

Nicholas Evans

,

Snežana Malović

Bivši potpredsjednik BiH Ejup Ganić mora zbog optužbi za ratne zločine iz Srbije još najmanje dva dana ostati u pritvoru u Velikoj Britaniji.

Ganić je uhićen i priveden 1. ožujka temeljem zahtjeva Srbije zbog pogibije više od 40 vojnika bivše JNA koji su se povlačili iz Sarajeva 1992. godine.

Okružni sudac Nicholas Evans je na saslušanju u utorak Ganiću rekao da će njegov zahtjev za jamčevinom londonski Visoki sud razmotriti u četvrtak nakon što su odvjetnici zatražili da ga se oslobodi dok britanski sud ne odluči hoće li ga izručiti Srbiji.

"Ohrabreni smo današnjim saslušanjem jer se činilo da sud prihvaća naše argumente da je nalog za uhićenje u najmanju ruku manjkav", rekla je Ganićeva kći Emina novinarima nakon saslušanja.

Po sporazumu o izručenju Srbija ima 45 dana od Ganićeva uhićenja da britanskim vlastima pošalje sve pojedinosti slučaja. Srbijanska ministrica pravosuđa Snežana Malović u utorak je rekla da će Beograd potpunu dokumentaciju poslati do kraja tjedna. (hina/metro-portal)

09.03.2010. 20:34:36
Novi komentar
nužno
nužno