« Hi-tech
objavljeno prije 6 godina i 3 mjeseca
EHang 184

EHang 184 - prva putnička bespilotna letjelica na svijetu

Od putnika se očekuje da jednostavno uđe u letjelicu, pritegne pojas i naznači kamo želi odletjeti

EHang 184
EHang 184 (Arhiva)
Više o

Ehang 184

,

bespilotni avion

Na jugu Kine na putovanje se otisnula prva putnička bespilotna letjelica na svijetu. Oni koji su je stvorili tvrde - ovo je revolucija.

Njezino je ime EHang 184. Ona je prva bespilotna letjelica u koju stane čovjek, a tijekom tisuću probnih letova nije imala problema. Dovoljno da je napokon isproba i putnik od krvi i mesa. Pod uvjetom da je lakši od 100 kilograma, može letjeti čak 23 minute brzinom od 100 kilometara na sat.

Nijedno tradicionalno prijevozno sredstvo ne može letjeti potpuno samostalno, bez ljudske pomoći. Zato je zrak većini običnih ljudi nedostupan. Današnji uspješan let znači da bi prizori iz znanstvenofantastičnih filmova uskoro mogli postati stvarnost, izjavio je Hu Huazhi, direktor tvrtke EHang Inc.

Od putnika se očekuje da jednostavno uđe u letjelicu, pritegne pojas i naznači kamo želi odletjeti. Za sve ostalo trebao bi se pobrinuti automatski sustav za navođenje. Cilj je jasan.

Pomoći ljudima da zaobiđu prometne čepove, ali i omogućiti učinkovitije spašavanje ugroženih osoba ili prijevoz pacijenata u bolnice. Bit će zgodna i za putovanje s otoka na otok, smatra Derrick Xiong, suosnivač tvrtke EHang Inc.

Proizvođači su lani dogovorili i proizvodnju samoletećih taksija za grad Dubai, a letjelica EHang na svjetskom bi se tržištu mogla naći već dogodine.

09.02.2018. 17:14:00
Novi komentar
nužno
nužno