« Svijet
objavljeno prije 10 godina i 11 mjeseci
BJEŽI

Edward Snowden u Moskvi čeka avion za Kubu

U zračnoj luci viđen je i ekvadorski veleposlanik, a njihovi liječnici pregledali su Snowdena

Snowden je na putu za Kolumbiju
Snowden je na putu za Kolumbiju (Arhiva)
Više o

Moskva

,

Kuba

,

Zviždač

,

Edward Snowden

Zrakoplov u kojem se nalazi Snowden je sletio oko 15 sati u zračnu luku Moskva Šeremetjevo. Izvor u ruskoj zrakoplovnoj kompaniji Aeroflot je potvrdilo da je na letu registriran putnik tog imena.

Ruski izvori su najavili da bi Edward Snowden trebao provesti samo jednu noć u Moskvi, te da se njegovo ime nalazi na popisu za let SU150 koji polijeće u ponedjeljak oko podneva za Havanu, kao i na popisu lokalnog leta Havana-Caracas.

Glasnogovornica američkog ministarstva pravosuđa Nanda Chitre je rekla da su ih vlasti Hong Konga informirale da je Snowden otišao iz Hong Konga u treću zemlju, te da će oni nastaviti razgovarati o toj temi s Hong Kongom i da će tražiti odgovarajuću policijsku suradnju s drugim zemljama u koje će on otići.

Američko pravosuđe je potvrdilo u petak navečer da je Snowdena optužilo za špijunažu jer je obznanio obimne američke programe nadzora komunikacija i tražilo je od Hong Konga da ga privede.

U pratnji Edwarda Snowdena su 'diplomati', navodi stranica WikiLeaks koja nije precizirala ni njihova državljanstva ni njegovu konačnu destinaciju.

23.06.2013. 20:46:00
Novi komentar
nužno
nužno