« Nogomet
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
hrvatski topnik

Eduardo produžio ugovor s Arsenalom

Sretni smo što je Eduardo odlučio svoju budućnost posvetiti Arsenalu, kaže Arsene Wenger

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Eduardo da Silva

,

Arsenal

,

Arsene Wenger

Napadač hrvatske nogometne reprezentacije Eduardo Alves da Silva potpisao je novi dugogodišnji ugovor s Arsenalom, objavio je londonski klub.

"Oduševljeni smo što možemo objaviti da je Eduardo potpisao novi dugogodišnji ugovor", stoji u priopćenju Arsenala, ali ne navodi se koliko će sezona Eduardo još trebao provesti na Emiratesu.

Eduardo je u Arsenal stigao iz zagrebačkog Dinama u srpnju 2007. godine, te je u prvoj sezoni za "topnike" upisao 22 nastupa i 12 pogodaka prije no što je u veljači 2008. pretrpio tešku ozljedu u prvenstvenom dvoboju protiv Birmingham Cityja kada mu je suparnički branič Martin Taylor grubim startom slomio gležanj lijeve noge.

Uslijedio je višemjesečni oporavak nakon kojega se Eduardo uspješno vratio na teren postigavši dva pogotka Cardiff Cityju u dvoboju engleskog Liga kupa u veljači ove godine.

Dosad je Eduardo ukupno sakupio 48 nastupa za Arsenal i postigao je 18 golova.

"Eduardo je poseban igrač velikog talenta s uređenom sposobnosti za postizanje pogodaka i zato smo vrlo sretni što je odlučio svoju budućnost posvetiti Arsenalu. Načinom na koji se vratio nakon ozljede pokazao je karakter, te hrabrost i odlučnost", rekao je manager Arsenala Arsene Wenger.

Nakon potpisivanja novog ugovora zadovoljan je bio i hrvatski napadač brazilskog podrijetla.

"Vrlo sam zadovoljan što sam potpisao novi dugogodišnji ugovor s klubom i nadam se da ću ostati u Arsenalu što duže. Osjećam se dobro i ako treba mogu svaku utakmicu odigrati svih 90 minuta. Prošloga tjedna sam bio u Hrvatskoj i svi su mi govorili kako Arsenal trenutačno igra najljepši nogomet u Europi, a s time se i ja slažem. Ove smo sezone vrlo jaki i odlučni dati sto posto svojih mofgućnosti kako bismo osvojili nekoliko trofeja", kazao je Eduardo.

Potpisom novog ugovora s Arsenalom Eduardo je demantirao medijska nagađanja oko mogućeg prelaska u Liverpool. (hina/metro-portal)

18.11.2009. 21:24:16
Novi komentar
nužno
nužno