« Spektakli
objavljeno prije 11 godina
SVEČANOST U PROBLEMIMA

Eddie Murphy odustao od vođenja Oscara zbog homofobnih izjava Bretta Ratnera

Eddie Murphy je odlučio da neće predstavljati svečanu dodjelu Oscara nakon što je producent večeri Brett Ratner optužen za homofobiju

Fotografija vijesti
Više o

Oscar

,

Eddie Murphy

,

homofobija

,

Brett Ratner

Američki glumac Eddie Murphy neće predstavljati svečanu dodjelu Oscara nakon što je u utorak producent večeri Brett Ratner, optužen za homofobiju, odustao od događaja, objavila je u srijedu Američka filmska akademija filmskih znanosti i umjetnosti, javlja Hina.

Redatelj i producent Brett Ratner, odabran za producenta 84. svečane dodjele Oscara 26. veljače iduće godine, morao je odustati od te zadaće nakon polemike oko njegovih nedavnih homofobnih izjava.

U petak je na susretu s publikom povodom premijere svojeg najnovijeg filma "Velika krađa nebodera" redatelj izjavio da nije sklon ponavljanjima scena s glumcima. "Ponavljanja su za pedere", kazao je on.

U priopćenju Akademije Eddie Murphy, koji uz Bena Stillera glumi u toj komediji, izjavio je u srijedu: "Prije svega želim naglasiti da razumijem i podržavam u potpunosti obje strane u odluci da promijene producente ceremonije".

Brett Ratner ispričao se nakon svoje izjave ali je Akademija smatrala da su "njegove riječi neprihvatljive".

10.11.2011. 10:01:22
Novi komentar
nužno
nužno