« Televizija
objavljeno prije 2 godine i 3 mjeseca
DISCOVERY

Ed Stafford prepušten smrti na Discovery Channelu

Ostavljen u divljini bez opreme za preživljavanje, Ed ima samo 10 dana da stigne do civilizacije - gurajući granice ljudske izdržljivosti u pokretu

Ed Stafford: Prepušten smrti
Ed Stafford: Prepušten smrti (Discovery Channel)
Više o

Discovery Channel

,

Ed Stafford: Prepušten smrti

Ed Stafford: Prepušten smrti je nova avanturistička serija koja slijedi pustolova Eda Stafforda u pokušaju da pobjegne s nekih od najsurovijih okruženja našeg planeta u manje od 10 dana. Očekuju ga subtropske šume, pustinje i planine.

Ostavljen u divljini bez opreme za preživljavanje, Ed ima samo 10 dana da stigne do civilizacije - gurajući granice ljudske izdržljivosti u pokretu. Svaka epizoda snimana je u drugoj zemlji, a prepušten smrti bio je na Madagaskaru, u Bugarskoj, Mongoliji, Laosu, Boliviji i Panami.

Ed sa sobom nosi kameru kako bi snimao samog sebe, ali ništa drugo. Bez karte, kompasa ili alata, mora se osloniti na svoje instinkte i volju da preživi u borbi protiv gladi, žeđi, umora i prepreka koje ugrožavaju njegov život.

Neki od izazova s kojima se suočava su toliko opasni da ga sigurnosni tim prati iz daljine, kako bi ga spasili u slučaju da nešto pođe po zlu.

Ova serija dokazuje da preživljavanje nije više samo test tjelesne snage - mentalna agilnost i nepopustljiva odlučnost ključne su za preživljavanje.

24.10.2017. 13:29:00
Novi komentar
nužno
nužno