« Biznis
objavljeno prije 3 godine
NAPOKON

eBay regulatorima omogućuje uklanjanje opasnih proizvoda

Američki internetski trgovac eBay dao je odriješene ruke regulatorima da bez prethodnih konzultacija uklanjaju s platforme opasne proizvode

Napokon su krenuli...
Napokon su krenuli... (Arhiva)
Više o

eBay

,

opasni proizvodi

U Velikoj Britaniji nadležni su regulatori ​​Ured za sigurnost proizvoda i standarde i internetski regulator Ofcom, tumači BBC.

Internetske maloprodajne platforme stalno moraju provjeravati sigurnost proizvoda koje prodaju njihovi korisnici, dijelom i zbog gotovo neograničene mogućnosti pristupa.

eBay je sada odlučio u proces uključiti i regulatore, uz napomenu da će pristup novim alatima imati samo odabrana, pouzdana tijela, koja će "moći sama ukloniti sve unose s tržišta".

Naglašavaju da su klijentima već osigurali "opsežne sustave" prijave i da poduzimaju "proaktivne" korake kako bi uklonili zabranjene proizvode.

Uključivanje regulatora eliminira potrebu za drugom razinom odobrenja, čime se pojednostavljuje postupak, izdvajanje proizvoda postaje učinkovitije i smanjuje se rizik kupnje štetnih proizvoda, dodaju.

U početnu fazu projekta već je uključeno više od 50 regulatora iz cijelog svijeta, navode u eBayu.

Tijekom godina istražitelji su u internetskim trgovinama poput Amazona i kineskog Wisha pronašli čitav niz neispravnih proizvoda, uključujući električne uređaje, igračke i baterije.

10.05.2021. 16:01:00
Novi komentar
nužno
nužno