« Hi-tech
objavljeno prije 6 godina i 7 mjeseci
ZANIMLJIVO

Dvije trećine svijeta povezano pametnim telefonima

Vrlo je zanimljiv podataka da oko 3,7 milijardi korisnika pametnih telefona na globalnoj razini nisu još spojeni na internet ili se vrlo rijetko spajaju

Situacija je trenutno ovakva...
Situacija je trenutno ovakva... (Screenshot)
Više o

smartphone

,

povezanost

,

pametni telefoni

Istraživanje od strane GSMA otkrilo je da je trenutno dvije trećine svjetske populacije povezano svojim pametnim telefonima. Analitičari predviđaju da bi do 2020. godine taj broj mogao porasti na 75 posto.

Vrlo je zanimljiv podataka da oko 3,7 milijardi korisnika pametnih telefona na globalnoj razini nisu još spojeni na internet ili se vrlo rijetko spajaju. 

Kako navodi Business Insider, s tehničke strane nema problema za povezivanje uređaja na Internet, jer svi modeli imaju modeme s 3G i 4G podrškom mreža. Vjerojatno su glavni razlozi nedostatak sadržaja ili vlasnici pametnih telefona jednostavno ne znaju koristiti uređaj.

Naravno, navedeni razlozi se odnose na vlasnike pametnih telefona uglavnom u tržištima u razvoju: Indija, Kina, Nigerija, Indonezija i Pakistan.

No, bez obzira na razloge, tehnološke tvrtke dalje ciljaju na potrošače u tim tržištima kako bi im osigurali jeftine uređaje i time daljnji rast korištenje interneta. Očekuje se da bi 40 posto novih pretplata za internetsku komunikaciju moglo biti realizirano do 2020.godine.  

 

Piše: Sanja Ledinek
22.09.2017. 09:31:00
Novi komentar
nužno
nužno