« Zagreb
objavljeno prije 8 godina i 7 mjeseci
TAXI TRŽIŠTE

Dvije nove taksi tvrtke počinju s vožnjom za desetak dana

Obje nove tvrtke, Oryx grupa i Eko prijevoz, na zagrebačko tržište ulaze s istim cijenama. Za start će naplaćivati 14 kuna, a svaki prijeđeni kilometar 5,80 kuna

Fotografija vijesti
Više o

Taxi Cammeo

,

Radio Taxi Zagreb

,

Oryx grupa

,

Eko prijevoz

,

taksi u Zagrebu

Nakon što je Taxi Cammeo otvorio put liberalizaciji taxi tržišta u Zagrebu, za desetak dana još će dvije tvrtke početi obavljati usluge taksi prijevoza, piše Hina. To su Oryx grupa Pave Zubaka s oko 120 automobila i Eko prijevoz supružnika Marijanović s oko 50 hibridnih vozila.

Mijo Bezer iz Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet rekao je da su te dvije tvrtke po završenom javnom pozivu ispunile uvjete za dobivanje dozvola taksi usluga na području Zagreba na rok od pet godina.

Osim njih dozvolu su dobile i 34 privatne osobe, za koje se pretpostavlja da će se većina pridružiti Udruženju Radio Taxi Zagreb, a dio njih obavljat će taksi uslugu samostalno, rekao je Bezer. U Zagrebu će tako sada uslugu taksi prijevoza nuditi Radio Taxi Zagreb, Cammeo, Oryx i Eko prijevoz.

Istaknuo je kako obje nove tvrtke, Oryx grupa i Eko prijevoz, na zagrebačko tržište ulaze s istim cijenama. Za start će naplaćivati 14 kuna, a svaki prijeđeni kilometar 5,80 kuna. Čekanje na korisnika do 60 minuta iznosit će 40 kuna, a cijena noćne vožnje bit će jednaka dnevnoj.

Bezer je ustvrdio kako ta dva nova taksi prijevoznika neće "rušiti" cijenu taksi usluge koju je 22. travnja ove godine u Zagreb uvela riječka tvrtka Taxi Cammeo Koste Minovskog. Taxi Cammeo sa 76 automobila Zaprepčanima nudi početnu vožnju po 15 kuna, prva dva kilometra ne naplaćuju, a svaki sljedeći stoji pet kuna. Tarifa vrijedi 24 sata.

Radio Taxi Zagreb, koji je prije dolaska Cammea imao monopol na pružanje taksi usluge, sada ima oko 1100 vozila, početnu vožnju naplaćuju 16 kuna, svaki kilometar šest kuna, prtljagu dvije kune, a rad noću i blagdanom 20 posto više. Čekanje na korisnika do 60 minuta iznosi 40 kuna.

03.10.2011. 16:51:00
Novi komentar
nužno
nužno