« Rukomet
objavljeno prije 11 godina i 11 mjeseci
rukometni transfer

Duvnjak za rekordnu svotu prelazi u njemački HSV

Bundesligaš iz Hamburga prepoznao je veliki rukometni talent

(Davor Pongračić Cropix )
Više o

rukomet

,

HSV

,

transfer

,

Domagoj Duvnjak

,

RK Zagreb

Domagoj Duvnjak potpisao je s bogatim njemačkim klubom iz Hamburga trogodišnji ugovor, uz opciju dodatnog produžetka za dvije godine.

Ovih dana hrvatski rukometni reprezentativac trebao bi stići u Hamburg u kojem će imati plaću od 300.000 eura brutto godišnje, što će ga staviti u vrh liste najplaćenijih HSV-ovih rukometaša.

Njemački mediji već ranije su objavili da se Duvnjak dragovoljno odrekao 200.000 eura od svoje plaće kako bi namirio razliku između svote koju je tražio sad već bivši RK Zagreb (oko milijun eura) i one koju su Hamburžani nudili (750.000 eura).

Ostane li svih pet godina u Hamburgu, Duvnjak će HSV koštati 2.25 milijuna eura, što ga čini najskupljim rukometašem svijeta u ovom trenutku.

Trener njemačkog kluba Martin Schwalb hvali našeg reprezentativca i smatra ga kompletnim igračem iako ima samo 21 godinu.

Duvnjak će navijačima biti predstavljen u petak u hamburškoj Color Line Areni, na generalnoj probi uoči početka nove sezone protiv Schaffhausena.

Hoće li nastupiti u tom dvoboju i pridružiti se Blaženku Lackoviću i Igoru Voriju ovisit će i o brzini hamburške administracije, koja Duvnjaku mora izdati radnu dozvolu.

25.08.2009. 15:24:23
Novi komentar
nužno
nužno