« Kultura
objavljeno prije 2 godine i 10 mjeseci
IZLOŽBE

Duško Šibl izlaže u Puli

Šibl se odlučio prikazati na ovoj izložbi i rane ekspresionističke radove ali i najnovije kolaže uz nekoliko portreta, akrile i miješane tehnike

Duško Šibl
Duško Šibl (Miroslav Pelikan)
Više o

izložba

,

slikarstvo

,

Miroslav Pelikan

,

Duško Šibl

Istaknuti hrvatski likovni umjetnik,akademski slikar Duško Šibl predstavlja se s novom samostalnom izložbom ALL THE WORLD 'S A STAGE u Puli u Gradskoj galeriji osmog lipnja,u okviru manifestacije SA(NJ)AM KNJIGE U ISTRI.

Izložba je otvorena do desetog srpnja.

Šibl se odlučio prikazati na ovoj izložbi i rane ekspresionističke radove ali i najnovije kolaže uz nekoliko portreta, akrile i miješane tehnike.

Osobito su zanimljive tempere na kartonu i pasteli posvećeni životu i kvartu u Londonu, Sohou u sedamdesetim i osamdesetim godinama prošlog stoljeća.

Živahnost i nesvakodnevnost likova, bizarnost ali i stanovita grotesknost govore više o jednom dobu, istina prohujalom, ali s još uvijek vrlo vidljivim tragovima, nego niz ozbiljnih studija više nego obilje riječi.

Taj pomalo iskrivljeni, nakrenuti svijet zabave i raskalašenog života Šibl je sjajno prezentirao na svojim slikama.

Serija kolaža posvećena je pak disocijaciji.

Nekoliko tajanstvenih i mrakom obavijenih portreta,šutljivih i zamišljenih, izdvaja se svakako na cijeloj izložbi, kao posebna cjelina.

Nešto prije otvorenja izložbe održati će se promocija reprezentativne monografije Duška Šibla u dvorištu Shipyard Puba, uz sudjelovanje autorice Ive Korbler.

Piše: Miroslav Pelikan
09.06.2021. 09:30:00
Novi komentar
nužno
nužno