« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 11 mjeseci
GDJE JE 1,8 MILIJUNA?

Dubravka Šuica opet pod povećalom

Posebna komisija prekopava dubrovački proračun u potrazi za 1,8 milijuna nenamijenski potrošenih kuna za projekt Sigurne kuće

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Jadran Babić/CROPIX)
Više o

Dubrovnik

,

Dubravka Šuica

,

trošenje novca

,

Andro Vlahušić

,

Sigurna kuća

Dubravka Šuica, bivša HDZ-ova gradonačelnica Dubrovnika još je jednom dospjela na naslovnice u vezi s dubrovačkim gradskim proračunom, čiju 53 milijuna kuna duboku rupu pokušava pokrpati aktualni gradonačelnik Andro Vlahušić.

Prema pisanju Jutarnjeg lista, koji prenosi saznanja Globusa, dubrovački gradski proračun trenutno provjeravaju interni inspektori u nadi da će pronaći 1,8 milijuna kuna koje su tijekom protekle dvije godine donirane za izgradnju Sigurne kuće za žrtve nasilja u obitelji na području Dubrovačko-neretvanske županije. Novac je naime nestao, a sigurno je samo da je potrošen nenamjenski.

Inicijativu za prikupljenje sredstava za Sigurnu kuću pokrenula je upravo bivša gradonačelnica Šuica i to u obliku božićno-nogovogodišnjeg domijenka na kojem su sredstva donirali lokalni poduzetnici.

Istragu o nestanku nenamjerno je pokrenuo HDZ, odnosno njegova gradska vijećnica Dubravka Marunčić kada je gradonačelnika Vlahušića optužila da je rebalansom gradskog proračuna projektu Sigurne kuće oduzeo milijun kuna. Iznenađenju vjerojatno nije bilo kraja kada se pitanje 'obilo' Vlahušićevim odgovorom kako novca u proračunu nema, odnosno kako je potrošen nenamjenski prije promjene vlasti.

Za potrebe rješavanja misterije nestanka osnovana je posebna komisija koja već 'prekapa' po gradskom proračunu, a za to vrijeme projekt Sigurne kuće, koji je nakon predstavljanja 2005. godine ocijenjen nužnim, a njegova provedba hitnom, stoji bez kune na računu.

Dubravka Šuica je, naravno, potpuno iznenađena činjenicom da je netragom nestalo 1,8 milijuna kuna čije je prikupljanje sama inicirala i, naravno, ne zna kada su, kako i gdje završili.

12.08.2009. 12:46:28
Novi komentar
nužno
nužno