« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
NEJASNA POGIBIJA

Državljanin BiH, zaštitar jedne američke tvrtke, poginuo u Afganistanu

Kako pišu banjalučke "Nezavisne novine", 34-godišnji Perica Jarić iz Donje Ljubije kod Prijedora izgubio je život pod još nerazjašnjenim okolnostima

(Getty Images)
Više o

Afganistan

,

državljanin bih

,

perica jarić

Državljanin Bosne i Hercegovine, kojega je na zaštitarskim poslovima u Afganistanu angažirala jedna američka tvrtka, poginuo je u toj zemlji, prenose u četvrtak lokalni mediji u BiH.

Kako pišu banjalučke "Nezavisne novine", 34-godišnji Perica Jarić iz Donje Ljubije kod Prijedora izgubio je život pod još nerazjašnjenim okolnostima. Obitelj je vijest o njegovoj pogibiji dobila u utorak, a Jarić je u Afganistan otputovao tek prije dvadesetak dana.

Prema dostupnim informacijama, on je nastradao kada je vozilo u konvoju naletjelo na minu, no postoje nagađanja i kako je najprije bio zarobljen pa potom ubijen. Jarić je u Afganistan navodno otputovao po ugovoru koji mu je osiguravao mjesečnu plaću od šest tisuća dolara. Njegovo tijelo trebalo bi biti dopremljeno u BiH za četiri dana.

U ožujku je u Afganistanu poginuo 32-godišnji Almir Biković iz Lukavca kod Tuzle, kojega je također angažirala jedna američka tvrtka, a radio je kao vatrogasac u jednoj od baza ISAF-a. (hina/metro-portal)

22.04.2010. 20:41:00
Novi komentar
nužno
nužno