« Ostali sportovi
objavljeno prije 12 godina i 5 mjeseci
EP VATERPOLO

Drugi poraz Barakuda

Nakon poraza od Srbije stigao je i poraz od Njemačke, pa je borba za medalje sve dalje ...

Nijemci su bili prejaki za Barakude
Više o

vaterpolo

,

Hrvatska - Njemačka

,

EP u vaterpolu

Hrvatski vaterpolisti očito su teško podnijeli poraz od Srbije jer su sinoć doživjeli neočekivani poraz od Njemačke 9:10, koji bi ih mogao izbaciti iz borbe za medalje. Bez pomoći prvog centra Nikše Dobuda, koji je zbog grubog prekršaja na utakmici sa Srbijom kažnjen jednom utakmicom neigranja, Hrvatska je loše ušla u utakmicu.

Nijemci to koriste i na poluvrijeme odlaze s ogromnih 7:3. No, i taj zaostatak izabranici Ratka Rudića su, ponajprije obranom, dostigli i 1:10 minuta prije kraja Buljubašić je poravnao na 9:9. U zadnjem njemačkom napadu suci, koji su itekako imali utjecaja na konačan rezultat, sviraju nepostojeći prekršaj, a Nijemac Schueler postiže pobjednički pogodak, da bi u našem zadnjem napadu suci jednostavno dodijelili loptu Nijemcima.

Ukoliko u zadnjem kolu Crna Gora svlada Srbiju, koja je već osigurala prvo mjesto, a Njemačka Rumunjsku, Hrvatska će ostati bez četvrtfinala čak i ako pobijedi Španjolsku. U vrlo lošoj igri hrvatskih vaterpolista Sandro Sukno je postigao tri, a Miho Bošković dva zgoditka.

U nedelju naši reprezentativci imaju slobodan dan, a u ponedjeljak u 13,00 sati ih čeka posljednji dvoboj u skupini protiv reprezentacije Španjolske.

Susret je odigran na plivalištu Pietera van den Hoogenbanda, a sudili su Stavridis iz Grčke i Vogel iz Mađarske.

HRVATSKA: Pavić, Burić, Bošković 2 (2), Joković 1, Muslim, Karać, Bušlje 1, Sukno 3 (1), Barač, Paškvalin 1, Obradović, Buljubašić 1.

NJEMAČKA: Tchigir, Wolthan, Schroeder, Real, Stamm 4 (1), Politze 1, Bukowski 2, Schuler 1, Kreuzmann, Oeler 1, Schlotterbeck, Roebing 1, Kong.

PETERCI: Hrvatska 3 (3), Njemačka 1 (1).

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Hrvatska 8/2, Njemačka 10/8.


22.01.2012. 09:35:43
Novi komentar
nužno
nužno