« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
SJEDNICA VLADE

Drugi dio božićnica isplatit će se u ožujku

POGLEDAJTE VIDEO - Jadranka Kosor je na sjednici Vlade donijela dobre vijesti za državne službenike koji će dobiti svojih 625 kuna

(Davor Pongračić/Cropix/Infopunkt)
Više o

Jadranka Kosor

,

Vlada RH

,

Ivan Šuker

,

Petar Čobanković

,

državni službenici

,

Đuro Popijač

,

božićnica

Premijerka Jadranka Kosor pohvalila se na današnjoj sjednici Vlade da je za njenog mandata otvoreno i zatvoreno više poglavlja u pregovorima s EU nego u periodu od četiri godine.

Kosor je zatražila i reviziju svih robnih zaliha u Hrvatskoj kako bi se eventualnim krađama stalo na kraj. Osim toga, izjavila je kako će ostatak božićnice koja je zagarantirana kolektivnim ugovorom biti isplaćena u ožujku. Državni službenici i zaposlenici tako će dobiti drugi dio božićnice za prošlu godinu u iznosu od 625 kuna neto.

''Time ćemo u potpunosti isplatiti božićnicu za prošlu godinu. No, predlažem da se sljedećeg tjedna pokrenu razgovori s predstavnicima sindikata i da se s njima otvore razgovori o tome što ćemo raditi ove godine, koja je iznimno teška i u kojoj svatko mora dati svoj doprinos. Socijalno partnerstvo znači da svatko mora snositi svoj dio tereta'', poručila je predsjednica Vlade.

Ministra Božidara Klametu, koji je i potpredsjednik Gospodarsko-socijalnog vijeća, ovlastila je da se već početkom sljedećeg tjedna sastane s predstavnicima sindikata.

Vlada je danas donijela i odluku o osnivanju Povjerenstva za koordinaciju priprema za korištenje fondova Europske unije, a ministar gospodarstva Đuro Popijač je istaknuo kako će svi projekti koji će zadovoljiti uvjete moći biti kandidati za korištenje tih sredstava.

Također, Vlada je donijela odluku da će visina naknade za koncesiju za distribuciju plina i koncesiju za izgradnju distribucijskog sustava biti između 0,5 % i 1,5 % od ostvarenog prihoda koncesionara.

Donesena je i odluku o prijenosu 18.000 tona pšenice poljoprivrednim proizvođačima koji su oštećeni u slučaju nestanka žita iz Đakovštine. Proizvođači će time biti obeštećeni iz Državnih robnih zaliha.

(metro-portal/Infopunkt)

19.02.2010. 15:24:02
Novi komentar
nužno
nužno