« Spektakli
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
drugi supertalenti

Unit X i Antonija Dora Pleško u finalu Supertalenta

POGLEDAJTE VIDEO: Glasovi publike i žiri poslali najbolje natjecatelje večeri u finale

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Screenshot)
Više o

Supertalent

,

Mateo Cverić

,

Rita Tovilo

,

Mario Filipi

,

Antonija Dora Pleško

,

Iva Raić

,

Ferdinand Jaki

,

Falsch

,

Unit X

,

Tanja Marić

,

Livi Kisses

Druga polufinalna večer nije donijela toliko dobrih izvedbi kao prva. Mateo Cverić i Rita Tovilo otplesali su svoje, dobili od žirija pohvale za solidnu izvedbu, ali nije to bilo ništa što već nije viđeno. Cirkuska umjetnica iz Kolumbije Xiomare Ratković ostavila je bez daha i žiri i publiku svojim akrobacijama, ispraćena pljeskom i nadom žirija da će doći do finala.

Najstariji natjecatelj Mario Filipi predstavio se izvedbom Elvisove pjesme Are you lonesome tonight, i unatoč male treme koja se osjetila u glasu pobrao simpatije i dobre želje za nastavak natjecanja. Neuobičajen nastup Ive Raić s dresiranim psićima Muffinom i Zum Zumom bio je prilično dobar, jer su psi unatoč buci i navijanju uspjeli zadržati koncentraciju najveći dio nastupa.

Favorit drugog polufinala, a i cijele serije, Antonija Dora Pleško je nakon sjajne izvedbe Cabareta u kvalifikacijama još malo digla letvicu odličnim nastupom na It's Oh So Quiet islandske dive Bjork. Kompletan pristup, odličan scenski pokret i zapanjujuć glas stavili su je daleko ispred svih.

Čakovečke cheerleadersice iz Livi Kisses nabacivale su se po stageu, oduševivši Enisa Bešlagića koji ih je zaželio na poluvremenu utakmice Bosne i Portugala, a Ferdinand Jaki je u prvom pokušaju uprskao izvedbu pjesme Spandau Balleta Gold zbog ubrzane matrice, što ga je prilično zbunilo i izbacilo iz ritma. Nakon što je režija to dojavila Merliću, odlučeno je da nastupi još jednom.

Između njegovih nastupa ugurali su se Falsch sa svojom mješavinom rocka i gajdi koja je ovoga puta bila neinspirativna i zaradila čak dva iksa od žirija, a Jaki je u ponovljenom nastupu malo popeglao izvedbu i smanjio tremu.

Fenomenalan nastup plesača iz splitskog UnitaX digao je i publiku i žiri na noge, jer momci i djevojke su pojeli stage inventivnom koreografijom i neospornom umješnoću, s fizikalijama na rubu zakona gravitacije.

Zadnja je nastupila Tanja Marić s pjesmom Mariah Carey, i iako je dobar dio vokalnih eskapada izveden kao i u originalu, dijelovi koje je odlučila sama malo mijenjati nisu bili jednako kvalitetni. Ipak, glasovne mogućnosti definitivno su velike, tako da je karijera korak iza ugla.

Najveći broj glasova publike dobili su splitski plesači iz skupine Unit X, a za drugo su se mjesto borili Antonija Dora Pleško i Mario Filipi. Mladost je ipak prevagnula i žiri je kao svog favorita za prolaz izabrao malu pjevačicu.

13.11.2009. 22:02:28
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Ljetovanje u Hrvatskoj
    03.01.2010. 07:22
    bezze su mi ovaj unit x.
Novi komentar
nužno
nužno