« Iza ogledala
objavljeno prije 12 godina i 8 mjeseci
APOKALIPSA

Drezdenska knjižnica na internetu objavila dokumente o kraju svijeta 21. prosinca 2012.

Rukopis od 39 listova ispisanih na kori drveta dostupan je na internetu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (screenshot)
Više o

apokalipsa

,

21. 12. 2012.

,

majanski kalendar

,

kraj svijeta

,

Treći svjetski rat

Djelatnici knjižnice u Drezdenu odlučili su na internetu objaviti dokumente koji su u posjedu ove ustanove, a tiču se teorije da su Maje predvidjele kraj naše civilizacije 21. prosinca 2012. Stručnjaci su objasnili tajnu majanskih kalendara načinom računanja vremena drevnih Maja navodeći da su njihovi vremenski ciklusi (baktuni) trajali 394,5 godine  te da 13. baktun se završava 21. prosinca 2012. godine. 

Pristalice teorija zavjera i oni koje kritičari optužuju da na apokaliptičnim teorijama samo žele zaraditi imaju drugačije tumačenje. Oni tvrde da će toga dana doći kraj svijeta. U knjižnici u Drezdenu čuva se jedan od kalendara Maja za 13 ciklus, nastao u 13. stoljeću, po našem računanju vremena. 

Kalendar koji je ujedno i almanah sadrži, pored ostalog, i prikaz poplava pa je dodatno zanimljiv pristalicama teorije apokalipse. Kako bi skinuli misterij s listova, u knjižnici su odlučili učiniti ga dostupnim na internetu. Rukopis sadrži 39 listova ispisanih na kori drveta sa obje strane. 

U Drezdenu će, inače, sljedeća godina biti u znaku majanskog rukopisa, kome će biti posvećen veći broj skupova s tisućama posjetitelja, a za 21. prosinca 2012. priprema se velika "zabava za preživjele." 

Dokumente u PDF-u možete downloadati i utješiti se (ili preplašiti) na ovom linku Majanski kalendar

29.09.2011. 08:34:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    MIlutin
    12.10.2011. 21:07
    Ovo je neka dirigovana epidemija pisanja o Majanskom kalendaru,koja nema blage veze o istini.U zelji da zarade neku lovu pojavili su se neki kvazi pisci koji pisu rekla-kazala.Od svih procitanih do sada nasao sam jedino pravog autora,koji se na vrlo strucan nacin pozabavio ovim problemom i koga mozete pronaci na Int.netu pod imenom Diter Broers.Ovaj Nemac je astro biolog koji je objavio 140 radova iz svoje oblasti a koja se bavi istrazivanjem zivota u Kosmosu.I njega je ova tema vrlo zainteresovala i objavio je jedan svoj rad u kome tvrdi da Smaka sveta nece biti,ali da ce doci do smaka svesti ljudske koja ce biti isprovocirana ili ljudskim faktorom ili Kosmickom apokalipsom koju ce ceo svet videti,i videvsi nesto sto nadilazi sve ljudske umne moci u jednom trenu doci ce do preumljenja ili gubitka sadasnje svesti ko smo sta smo i cemu tezimo.Prof.i Dr.Diter Broers je uzeo u obzir Jovanovo otkorovenje,koje takodje daje takva prorocanstava koja govore da ce se desiti sve u jednom trenu,i da ce tada nastati novo vreme.Sta ce biti sa svim ljidima na planeti Zemlji to niko nezna,ali Jovan kaze ;"Blago vama koji budete u gorama i planinama,nevracaj te se dok se stvar ne svrsi.O tome takodje pise i Prof.Broers koji kaze da je veliko pitanje da li ce taj covek,bez obzira ko je on,moci da shvati sta je uopste covek i on sam zapravo nece znati ni kako se zove,covek ce zapravo biti na nivou bilo koje zivotinje koju uhvatite u Africi i avionom je prebacite u Evropu i pustite je negde na livadu.Postoji i mogucnost da 85% uspavanog dela mozga koji za sada uopste ne funkcionise,tada proradi na podpuno drugoj frekvenciji koja ce takodje za ljudski rod u tom vremenu biti neupotrebljiva.
  2. avatar
    poker
    24.10.2011. 22:17
    očito je bolje trošiti pare na istraživanju kad će biti nepostojeći smak svijeta nego te iste pare dati da bi se ljudima poboljšao život. i također bolje je sigurno pisati o tome, i lupati gluposti jer čemo čitati to a ne o tome kako milijuni umiru od gladi, rata i ostalih '' očito '' gluposti
Novi komentar
nužno
nužno