« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
POVJERENJE

Dražen Bošnjaković prisegnuo za ministra pravosuđa

Nasljednik Ivana Šimonovića u vrućoj stolici ministra pravosuđa je od 2008. bio državni tajnik u tom ministarstvu

Dražen Bošnjaković
Dražen Bošnjaković (Goran Mehkek/Cropix )
Više o

Ivan Šimonović

,

ministar pravosuđa

,

Dražen Bošnjaković

Nakon što su mu saborski zastupnici očekivano iskazali povjerenje, Dražen Bošnjaković prisegnuo je za ministra pravosuđa. Iako je glasovanje o povjerenju Bošnjakoviću prvotno bilo najavljeno za 12 sati, zbog nedostatka kvoruma odgođeno je za poslijepodne.

Za taj prijedlog vlade glasovalo je 80 zastupnika, dva su bila suzdržana, a protiv 21.

Bošnjaković je rođen 1961. u Vukovaru, osnovnu i srednju školu završio je u Iloku, a diplomirao na zagrebačkom Pravnom fakultetu, na kojemu je 1997. položio pravosudni ispit. Od 1993. do 1997. radio je kao tajnik Sisačko-moslovačke županije, a potom otvara odvjetnički ured u Ivanić Gradu.

>> Šimonović odlazi iz Vlade na mjesto pomoćnika glavnog tajnika UN-a

Na parlamentarnim izborima 2003. izabran je za zastupnika u Saboru na listi HDZ-a, a saborski je mandat osvojio i na izborima 2007. Bio je predsjednik saborskih odbora za Ustav i za zakonodavstvo. Član je Središnjeg odbora HDZ-a, a 2008. izabran je za predsjednika Županijskog odbora HDZ-a Zagrebačke županije.

U siječnju 2008. imenovan je za državnog tajnika u Ministarstvu pravosuđa i s te dužnosti dolazi na ministarski položaj, na kojemu će naslijediti Ivana Šimonovića koji odlazi na funkciju pomoćnika glavnog tajnika UN-a. (hina/metro-portal)

07.07.2010. 19:03:55
Novi komentar
nužno
nužno