« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
stopama ognjena šimića

Dragan Džajić dobio crnogorsko državljanstvo

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (www.uefa.com)
Više o

dragan džajić

,

dr. Ognjen Šimić

Bivši predsjednik Nogometnog kluba Crvena zvezda Dragan Džajić postao je državljanin Crne Gore, objavljuju u subotu beogradski elektronični mediji, navodeći kako je agenciji Tanjug to potvrdio crnogorski ministar unutarnjih poslova Jusuf Kalamperović.

Mediji prenose kako je Kalamperović je rekao "da je Crna Gora počašćena što može ugostiti legendu jugoslavenskog nogometa, koji je još od 1985. godine praktično stanovnik Miločera, gdje ima kuću", kao i" da se Džajić nije odrekao srpskog državljanstva", te dodao "da je Džajić predvodio Crvenu zvezdu do titule prvaka Europe i svijeta.

"Crnogorsko državljanstvo Džajić je dobio na svoj zahtjev i siguran sam da to nije učinio kako bi izbjegao nekakvu pravdu, jer se on i u ovom trenutku nalazi u Beogradu", rekao je Kalamperović u telefonskoj izjavi agenciji Tanjug iz Podgorice.

Početkom veljače u Beogradu Džajić je uhićen sa još dvojicom bivših dužnosnika Crvene zvezde Vladimirom Cvetkovićem i Milošem Marinkovićem pod sumnjom da je zlouporabio službeni položaj prigodom transfera nogometaša Gorana Drulića, a kasnije je istraga proširena i na transfer još nekih nogometaša.

Džajić je u istražnom zatvoru proveo pet mjeseci, a nakon izlaska najavio je da će tužiti državu Srbiju zbog načina na koji je uhićen, kao i medije koji su objavili snimke i fotografije uhićenja.

Slučaj neodoljivo podsjeća na onaj dr. Šimića koji je, da bi izbjegao kazneni progon, pobjegao u Bosnu i Hercegovinu.

27.09.2008. 22:15:20
Novi komentar
nužno
nužno