« Život
objavljeno prije 15 godina i 5 mjeseci
raj na minus 60

Dosta vam je krize? Otputujte na Antarktiku!

Jedino mjesto na svijetu gdje nema banaka niti shopping centara

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Corbis)
Više o

financijska kriza

,

posao iz snova

,

posao na Antarktici

,

Terri Souster

Tko god želi pobjeći od financijske krize, može se prijaviti za dvoipolgodišnji posao na jedinom kontinentu bez banke - Antarktici.

Većina znanstvenika Antarktiku posjećuje u ljetu, ali Britanska organizacija za istraživanje Antarktike među je malobrojnim poslodavcima na ledenom kontinentu koji nude dvoipolgodišnji angažman.

"Gospodarstvo u svijetu ide nizbrdo... sad je pravi trenutak da od svega pobjegnem", kaže Terri Souster, 24-godišnja Južnoafrikanka koja u britanskoj bazi Rothera radi kao ronilac, a na Antarktičkom poluotoku trebala bi ostati do 2011.

"Zastrašujuće je", kaže John Withers, zapovjednik Rothere koji je u bazi bio 2003. i 2004. Kada se vratio u Britaniju, iznenadio se kada ga je brat fotografirao mobitelom i sliku poslao ocu. "Nisam imao pojma što radi", rekao je jer nije ni znao da postoje mobiteli s kamerom.

Dok recesija nagriza mnoge dijelove svijeta, možda će se nekima učiniti da je dobro pobjeći na Antarktiku gdje svatko uštedi gotovo cijelu plaću. (hina/metro-portal)

23.01.2009. 14:40:01
Novi komentar
nužno
nužno