« Svijet
objavljeno prije 11 godina i 2 mjeseca
SPAŠAVANJE PRORAČUNA

Donji dom francuskog parlamenta podržao poreznu reformu

Nacionalna skupština prihvatila je Sarkozyjev plan porezne reforme kojim se povećava PDV, a tvrtkama se smanjuju njihova socijalna davanja

Fotografija vijesti
Više o

Nicolas Sarkozy

,

Francuska

,

porezna reforma

,

Nacionalna skupština

Donji dom francuskog parlamenta je u utorak prihvatio plan predsjednika Nicolasa Sarkozyja za smanjenje socijalnih doprinosa tvrtki te je reforma proslijeđena na raspravu u Senatu, javlja Hina.

Smanjenje socijalnih doprinosa, koje treba povećati konkurentnost francuskih tvrtki, financiralo bi se ovećanjem PDV-a na 21,2 posto s 19,6 posto. Lijeva oporba ocjenjuje da se time na sve porezne obveznike nepravedno prebacuje teret reforme.

Zastupnici u Nacionalnoj skupštini, gdje većinu ima Sarkozyjeva konzervativna stranka UMP, prihvatila je tu mjeru u okviru odluke kojom se ažurira proračun za 2012. godinu s 301 glasom za i 207 protiv.

Senat će o reformi raspravljeti u srijedu. Čak i ako Senat, u kojem dominira oporba, odbaci reformu Nacionalna skupština će imati konačnu riječ prije raspuštanja oba doma 7. ožujka pred predsjedničke izbore u travnju i svibnju.

Sarkozyjeva vlada tvrdi da će reforma stvoriti 100.000 radnih mjesta i tvrtkama uštedjeti 13 milijardi eura.

21.02.2012. 22:34:24
Novi komentar
nužno
nužno