« Kultura
objavljeno prije 11 mjeseci i 3 dana
DONACIJE

Donirajte za prave stvari!

Srdačno vas pozivamo da nam se pridružite na dodjeli Nagrada i zajedno s nama čestitate ovogodišnjim dobitnicama/ima

Fond za druge
Fond za druge (Arhiva)

Udruga Domino treba vašu pomoć, pa evo što su nam napisali:

 

Sa zadovoljstvom Vam se obraćamo u ime udruge Domino i Fonda za druge s molbom za donacije za ovogodišnje nagrade "Nada Dimić" i "Vesna Kesić" 2023. godine. Dodjele nagrada održat će se 6. srpnja 2023. u 20 sati ispred HDLU-a u Zagrebu.
Srdačno vas pozivamo da nam se pridružite na dodjeli Nagrada i zajedno s nama čestitate ovogodišnjim dobitnicama/ima. 

Nagradu "Nada Dimić" posljednjih šest godina dodjeljujemo pojedincima i kolektivima koji su dali svoj doprinos u izgradnji boljeg i pravednijeg društva, a svojim su djelovanjem ostavili važan trag u borbi za društvo jednakosti. Dobitnici prošlogodišnje nagrade "Nada Dimić" za promicanje društenih sloboda su Mirela Čavajda, odvjetnica Vanja Jurić i organizacija Are You Syrious.

Godine 2021. Osnovali smo nagradu za novinarstvo "Vesna Kesić", kojom se odaje priznanje i daje poticaj beskompromisnom novinarstvu koje odvažno ustraje na očuvanju slobode i jednakosti, opirući se bilo kakvim oblicima represije i cenzure. Tamara Opačić prošlogodišnja je dobitnica nagrade "Vesna Kesić" za kritičko novinarstvo. Nagrada je nazvana u čast Vesni Kesić koja je bila jedna od začetnica nagrade "Nada Dimić" i čiji je doprinos Fondu za druge nemjerljiv i neprocjenjiv. Vesnu pamtimo kao neponovljivu osobu s pokretačkom energijom i aktivističkom strašću koja ne jenjava. Uspomena na njezino djelovanje i razvoj kritičkog mišljenja velika su nam inspiracija i motivacija u daljnjem radu.

Da bismo ostvarili financijsku podršku nagrađenima u ukupnom iznosu od 3.000 eura, ljubazno Vas molimo da nam pomognete u akciji prikupljanja donacija. Navedeni iznos predstavlja fond za ukupno tri nagrade koje dodjeljujemo: dvije nagrade "Nada Dimić" i jednu "Vesna Kesić". Sve donacije prikupljene iznad tog iznosa bit će preusmjerene u nagradni fond za sljedeću godinu. Ukoliko niste u mogućnosti donirati, svoju podršku uvijek možete izraziti dijeljenjem naše molbe drugim kanalima!

Kako donirati?

Posjetite web stranicu Fonda za druge [https://www.fund4others.org/#doniraj] i donirajte klikom na gumb "Doniraj", skeniranjem barkoda u vašim m-bankarstvima ili koristeći podatke za bankovnu transakciju (uz naznaku za Fond za druge):

Udruga Domino Erste&Steiermaerkische Bank

IBAN: HR9724020061100291204

Iznos vaših donacija je slobodan, a kao zahvalu poklanjamo*:

  • Majica S/M/L  - Nisam vam ja dama nego polemičarka! Vesna Kesić / Donacija 30 €

  • Platnena torba Nisam vam ja dama nego polemičarka! - Vesna Kesić / Donacija 40 €

  • Majica + Torba / Donacija 55 €

*Molimo pošaljite potvrdu o donaciji i vašu adresu na mail udrugadomino@gmail.com

Pridružite nam se u podršci!

16.06.2023. 10:00:00
Novi komentar
nužno
nužno