« Hrvatska
objavljeno prije 7 godina i 11 mjeseci
IPAK

Domagoj Topić dobitnik je nagrade 'Luka Ritz'

Domagoju Topiću, učeniku trećeg razreda sesvetske gimnazije, uručena je ovogodišnja nagrada 'Luka Ritz' koja simbolizira borbu protiv maloljetničkog nasilja

Nagrada je ipak dodijeljena
Nagrada je ipak dodijeljena (Arhiva)
Više o

nagrada Luka Ritz

,

Suzana Ritz

,

Domagoj Topić

Iako je bio jedini kandidat, Povjerenstvo za dodjelu nagrada na čijem je čelu Suzana Ritz, odlučilo je da je Domagoj Topić zaslužuje zbog svog iznimnog rada i realizacije predstave 'Hej, i ja sam tu', koja progovara o problemima vršnjačkog nasilja i promiče toleranciju i školu bez nasilja.

Ove godine došlo je do propusta u radu povjerenstva pa se na natječaj javio samo Topić, ali svojim radom i aktivnošću zaslužio je tu nagradu, rekla je Ritz čitajući obrazloženje u kojemu za Domagoja njegovi nastavnici i prijatelji iz gimnazije imaju samo riječi hvale. 'Dragi Domagoj, neka te ne brine što si bio jedini kandidat, jer si poseban i izniman mladić spreman svakome pomoći', poručila mu je Suzana Ritz.

Topić je autor niza dramskih tekstova i video filmova u kojima uvijek nastoji ispričati pozitivnu stranu, pa i kad je riječ o teškim životnim situacijama. Svi tvoji radovi simboliziraju ono što se veže uz ime Luke Ritza, a to su ljubav, nenasilje, tolerancija i vjera u bolju budućnost, navela je majka prerano umrloga Luke, žrtve maloljetničkog nasilja.

23.06.2016. 14:05:00
Novi komentar
nužno
nužno