« Zagreb
objavljeno prije 15 godina i 9 mjeseci
razbijena družba

Dolijali zagrebački pljačkaši i kradljivci

Razbojnička je družina od prosinca 2006. opljačkala četiri banke

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (arhiva)
Više o

pljačka banke

,

lopovi

,

uhićenje pljačkaša

,

lopovi u Zagrebu

Zagrebačka policija uhitila je skupinu od osam razbojnika za koje se sumnja da su u posljednje dvije godine pljačkama banaka i krađama automobila zaradili više od pet milijuna kuna.

Nakon dovršene kriminalističke obrade šestorica osumnjičenika prepraćena su istražnom sucu Županijskog suda, a dvojica se već otprije nalaze u zatvoru u Zagrebu, izvješćeno je na današnjoj konferenciji za novinare u Policijskoj upravi Zagrebačkoj.

Policija navodi da je kriminalna skupina od prosinca 2006. do kolovoza ove godine opljačkala četiri banke na području Zagreba, Splita, Šibenika i Mokrica.

Pritom su bili naoružani pištoljima ili sličnim vatrenim oružjem i maskirani potkapama te improviziranim maskama za lice. U pljačke su išli ukradenim automobilima ili kombijima, koje su kasnije ostavljali ili ih zapalili kako bi prikrili tragove razbojstava.

Četvoricu iz osumnjičene skupine policija tereti i za oružani pokušaj pljačke samoborske zlatarnice "Feliks" u veljači ove godine, pri čemu su ranili vlasnika zlatarnice koji im se suprotstavio.(hina/metro-portal)

04.10.2008. 17:56:37
Novi komentar
nužno
nužno