« Hi-tech
objavljeno prije 5 godina i 10 mjeseci
OVO NIJE ŠALA

Dolazi nam pametan telefon s 9 kamera

Prema objavljenoj fotografiji, čini se da je Google Pixel 2 poslužio kao jedan od prototipova budućeg smartfona

Devet kamera?!
Devet kamera?! (Screenshot Washington Post)
Više o

smartphone

,

kamera

,

Light L16

Dvostruke kamere na prednjoj ili stražnjoj strani smartfona postale su priličan standard. Trostruke koje uključuju RGB senzor, jednobojni senzor i telefoto objektiv, pokazao je Huawei s P20 Pro modelom.

Navodno LG V40 može imati pet (dvije prednje i tri stražnje) i nema sumnje da Samsung priprema slično rješenje po brojnosti leća. Ako mislite da je i to premalo, stiže nam pametan telefon s devet kamera na stražnjoj strani.

Prototip ovog pametnog telefon s 9 objektiva na gornjem dijelu vrha već se testira. Ima jednu glavnu kameru na sredini i osam drugih kamera s multi-flash modulom koji ga okružuje. Prema objavljenoj fotografiji, čini se da je Google Pixel 2 poslužio kao jedan od prototipova budućeg smartfona.

Prema članku u The Washington Postu nastaje pod budnim okom proizvođača fotoaparata tvrtkom Light i Foxconn kao investitorom. Ideja je da sve leće će istovremeno snimati fotografije na različitim žarišnim duljinama, a zatim ih ubaciti u jednu veliku 64 MP fotografiju.

Službena najava će se održati u drugoj polovici ove godine. Ako uzmemo u obzir troškove prethodnog uređaja Light L16, koji je bio samostalni fotoaparat, i koštao gotovo 2 tisuće dolara, onda je jasno da nadolazeći smartfon neće biti jeftin. Inače fotoaparat Light  L16 je uspio snimiti slike rezolucije do 52 MP.   

Piše: Sanja Ledinek
02.07.2018. 09:31:00
Novi komentar
nužno
nužno