« Svijet
objavljeno prije 14 godina
OSAM GODINA

"Doktor smrt" iza rešetaka zbog loše obavljenih kirurških zahvata

Jayant Patel je prouzročio je smrt trojice pacijenata i doveo u pitanje zdravstveno stanje četvrtoga

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (YouTube)
Više o

liječničke pogreške

,

kirurgija

,

vojni pritisak

,

JFK

Američki liječnik indijskog podrijetla Jayant Patel, u australskim medijima prozvan "Doktor smrt", osuđen je u četvrtak u Sydneyju na sedmogodišnju kaznu zatvora, jer je zbog loše izvedenih kirurških zahvata odgovoran za smrt najmanje trojice pacijenata.

Jayant Patel (60) je između 2003. i 2005. radio kao kirurg u bolnici Bundaberg Baze u državi Queenslandu i zbog loše obavljenih kirurških zahvata prouzročio je smrt trojice pacijenata te je doveo u pitanje zdravstveno stanje četvrtoga, objavio je sud.

Patel se izjasnio da nije kriv za ubojstva Gerryja Kempsa (77), Jamesa Phillipsa (46) i Mervyna Morrisa (75) te za nanošenje teških ozljeda Ianu Vowlesu (63).

Tužiteljstvo je tražilo desetogodišnju kaznu zatvora, tvrdeći da je njegov rad bio ispod kirurških standarda. Prije nego što je došao u Australiju, Patelu je bio zabranjen rad u američkim državama New Yorku i Oregonu.

>>Najčešće liječničke pogreške

Tijekom tromjesečnog suđenja sudu su predočeni dokazi o neuspjelim Patelovim operacijama, loše postavljenim dijagnozama, uklanjanju zdravih organa i nemarnoj kirurškoj tehnici. Navodno ni medicinske sestre nisu imale povjerenja u njegov rad.

Istraga je pokazala da bi Patel mogao biti odgovoran i za smrt brojnih drugih pacijenata.(hina/metro-portal)

01.07.2010. 12:16:25
Novi komentar
nužno
nužno