« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
JADRANKA KOSOR

Dok HDZ radi oporba daje obećanja koja neće ispuniti

Mladež HDZ-a proslavila je danas 20 godina svog osnutka, ističući punu potporu predsjednici stranke i premijerki Jadranki Kosor te Vladinu Programu gospodarskog oporavka

Jadranka Kosor
Jadranka Kosor (CROPIX)
Više o

HDZ

,

Jadranka Kosor

,

oporba

"Dok god imamo mogućnosti, branit ćemo i branit ću standard svakog zaposlenika u državnoj upravi, svakoga liječnika, svake medicinske sestre, svakoga učitelja, profesora i svake čistačice, branit ću i standard umirovljenika, vaših djedova i baka", rekla je premijerka Kosor.

Predsjednica Vlade RH time je uzvratila na neke zahtjeve da se smanje plaće u javnim službama te mirovine, naglasivši da bi takvo smanjenje smanjilo i potrošnju, a time i proračunske prihode. "Neki su tražili smanjivanje plaća i mirovina, ali su s druge strane govorili da će to sve vratiti kad dođu na vlast", kazala je Kosor pred više od 6.000 članova HDZ-ove Mladeži na skupu u zagrebačkoj dvorani "Dražena Petrovića".

Dodala je kako "moramo još više raditi i zarezati još dublje, kako bismo se nosili s drugima, koji su konkurentniji od nas". "Ali, isto tako moramo braniti standard svih umirovljenika, radnika, studenata, đaka, i u tome nema većeg sindikalista od mene", istaknula je premijerka Kosor.

Ponovila je da se od Vlade RH traži ustrajnost u teškim vremenima, te da je Vlada donijela niz teških odluka i rezova, nužnih odluka, ne samo da bi se izišlo iz krize, nego i kako bi se spriječilo njezino ponavljanje. Naglasila je i da Vlada neće posustati u borbi protiv korupcije, a oporbu optužila da nije spremna pomesti pred vlastitim vratima. "HDZ radi, dok mnogi iz oporbe, mnogo prije izbora, dijele ministarska mjesta i daju obećanja da koja znaju da ih nikad neće ispuniti", rekla je.

Premijerka Kosor izrazila je i uvjerenje da će HDZ ponovno pobijediti na parlamentarnim izborima 2011., a Mladeži HDZ-a je zahvalila na snažnoj potpori, poručivši da ih neće ostaviti. (hina/metro-portal)


11.09.2010. 15:38:46
Novi komentar
nužno
nužno