« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 10 mjeseci
POLITIČKA PLJUSKA DODIKU

Dodikova mladež izbačena iz udruženja mladih socijaldemokrata

Ovo je jasna poruka da svjetska ljevica neće tolerirati desničarske stranke koje sebe nazivaju socijaldemokratskima, tvrde iz SDP-a BiH

Fotografija vijesti
Više o

Milorad Dodik

,

SNSD

,

SDP BiH

Mladež Savea nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), stranke Milodara Dodika, danas je izbačena iz Svjetskog udruženja socijaldemokratske mladeži (IUSY), prenosi Hina.

"Na sjednici u Atterseeu, Predsjedništvo je podržalo prijedlog Nadzornog povjerenstva za suspenziju mladih SNSD-a, koji je Svjetsko vijeće IUSY-a velikom većinom i usvojilo", navodi se u priopćenju iz Foruma mladih SDP-a BiH, koji je punopravni član te svjetske socijaldemokratske organizacije.

"Današnja odluka o suspenziji mladih SNSD-a iz IUSY-a, nakon što im je Kongres IUSY-a prošle godine odbio zahtjev za punopravnim članstvom, šalje jasnu poruku da svjetska ljevica neće tolerirati desničarske stranke koje sebe nazivaju socijaldemokratskima, kao što je to slučaj sa SNSD-om", ističe se u priopćenju Foruma mladih SDP-a BiH čije je izaslanstvo sudjelovalo na sjednici u Austriji.

SNSD je već prije suspendiran iz članstva u Socijalističkoj internacionali na sjednici Vijeća te najveće svjetske asocijacije stranaka socijaldemokratske orijentacije.

28.07.2011. 21:09:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Orhan
    29.07.2011. 12:00
    A što će sad mladi i perspektivni Dodikovi gedžovani ?
Novi komentar
nužno
nužno