« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci
MESIĆ

Dodikov poziv Hrvatima je "priča za malu djecu"

Bivši hrvatski predsjednik ocijenio je kako je poziv Hrvatima da se vrate u Republiku Srpku, koji je jučer uputio predsjednik RS Milorad Dodik, priča za malu djecu

Mesić smatra kako RS mora osigurati sredstva za povratak Hrvata
Više o

Milorad Dodik

,

Stjepan Mesić

,

Republika Srpska

"Od RS očekujem da njeni vođe shvate da se granice ne mogu mijenjati, da je arhitektura našeg prostora završena, a poziv Milorada Dodika Hrvatima i Bošnajcima da se vrate za mene je priča za malu djecu", kazao je Mesić nakon današnjeg predstavljanja knjige "Doba ekonomske diplomacije", kojoj je, uz Jasnu Plevnik, jedan od autora.

Mesić je to kazao komentirajući novinarima jučerašnji posjet hrvatskog predsjednik Ive Josipovića Banjoj Luci, te Dodikov poziv Hrvatima da se vrate u RS, jamčeći im sigurnost. "On (Dodik) kaže 'neka se ljudi vrate' i slaže se da Hrvatska gradi kuće Hrvatima u Bosni, a ne kaže da će on u budžetu osigurati sredstva da se Hrvati i Bošnjci vrate. Kao što Hrvatska u svom budžetu osigurava sredstva za povratak Srba, tako i on mora osigurati sredstva za povratak Hrvata, a ne pričati priče", dodao je Mesić.

Upitan za komentar jučerašnje presude bivšem ministru obrane Berislavu Rončeviću za 'slučaj kamioni', a koji je u više navrata kao predsjednik Republike tražio da se istraži, Mesić je kazao kako mu je jedino bilo važno da se utvrdi "da je taj posao na granici kriminala i da se utvrdi odgovornost" te podsjetio kako je Rončević njegove zahtjeve za istragom komentirao riječima 'to je igrokaz jednog predsjedničkog kandidata'.

Upitan u tom kontekstu o radu glavne revizorice Šime Krasić, budući da državna revizija nije našla nepravilnosti u nabavci kamiona za potrebe MORH-a, Mesić je odgovorio kako je ona djelomično radila svoj posao. "Ona je utvrdila nezakonite radnje u mnogim institucijama i na tome je stalo i to zato što se nije išlo korak dalje, da kaže tko je u tim radnjama sudjelovao i da to proslijedi DORH-u jer inače DORH ne može djelovati", kazao je.

Za najave pojedinih gradonačelnika da će na izbore izaći kao tzv. treći put, Mesić je kazao kako su upitne ozbiljnosti. "Kako vidite neke gradonačelnike, koji ipak dosta smiješno djeluju, nemojte misliti da će on nešto učiniti na trećem putu", rekao je. (hina/metro-portal)


07.12.2010. 15:28:39
Novi komentar
nužno
nužno