« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 10 mjeseci
POLITIČKE PROVOKACIJA

Dodik želi otvoriti predstavništvo Republike Srpske u Sarajevu

Visoki međunarodni predstavnik Valentin Inzko nedavno je najavio da će Vijeće za provedbu mira ozbiljno razmotriti Dodikove izjave kojima podriva pravni poredak BiH

Fotografija vijesti
Više o

Milorad Dodik

,

Republika Srpska

,

Bosna i Hercegovina

,

Daytonski sporazum

Milorad Dodik ne odustaje od težnji da ospori BiH kao jedinstvenu državu te je danas kazao kako vlasti Republike Srpske razmišljaju o otvaranju predstavništva u Sarajevu, kao odgovor na pokušaj unitarizacije BiH, piše Hina.

"U Sarajevu i u uredu visokog predstavnika sjede glavni prekršitelji Daytonskog mirovnog sporazuma. Zbog njihovog ponašanja odavno razmišljamo o otvaranju predstavništva RS-a u Sarajevu i od toga nećemo odustati", rekao je Dodik.

Po njegovim riječima dio međunarodne zajednice zagovara stvaranje unitarne i centralizirane države čemu se protivi srpska strana.

"BiH je za nas složena državna zajednica nastala u Daytonu. U sukobu dvije koncepcije mi želimo tražiti rješenje u vraćanju izvornom Daytonu, jer ako BiH nastavi da funkcira pod pritiskom, pretvorit će se u leš koji neće moći oživjeti nikakav kisik međunarodne zajednice", pojasnio je predsjednik RS-a.

Po Dodikovim riječima Republika Srpska je bolji dio zemlje za razliku od Federacije BiH koja je pred bankrotom.

Visoki međunarodni predstavnik Valentin Inzko nedavno je najavio da će Vijeće za provedbu mira na današnjoj sjednici ozbiljno razmotriti Dodikove izjave kojima podriva pravni poredak BiH, no u petak o tome nije objavljeno nikakvo priopćenje.

05.08.2011. 18:46:00
Novi komentar
nužno
nužno