« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
PRIJETNJA ODCJEPLJENJEM

Dodik: Haris Silajdžić je bolesnik

Predsjednik vlade Republike Srpske nazvao je predsjedatelja Predsjedništva Bosne i Hercegovine Harisa Silajdžića bolesnikom

Haris Silajdžić
Haris Silajdžić (Getty Images)
Više o

Milorad Dodik

,

Republika Srpska

,

Bosna i Hercegovina

,

Haris Silajdžić

Predsjednik vlade Republike Srpske Milorad Dodik nazvao je u petak predsjedatelja Predsjedništva Bosne i Hercegovine Harisa Silajdžića "bolesnikom" i ponovio prijetnju kako će RS jednog dana odcijepiti od BiH.

Silajdžić koji predvodi državno izaslanstvo BiH u višednevnom posjetu New Yorku je tijekom ovotjednog istupa pred Općom skupštinom Ujedinjenih naroda i u kontaktima s američkim i drugim dužnosnicima pozvao na potporu ustavnim promjenama kako bi BiH postala učinkovitijom državom a istodobno je upozorio na sve veću opasnost od secesionističke politike koju zagovara aktualno vodstvo RS.

Na sastanku s liderima ostalih balkanskih država koji je također održan u New Yorku Silajdžić je u četvrtak, kako je priopćeno iz njegova ureda, upozorio da u BiH "još postoje političke snage koje žele dovršiti projekt Slobodana Miloševića".

"Ne znam ima li uopće smisla polemizirati s takvim bolesnicima kakav je Haris Silajdžić", izjavio je Dodik novinarima u petak u Banjoj Luci na upit da komentira Silajdžićeve istupe u New Yorku.

Dodik je ocijenio kako Silajdžić ima "patološku potrebu da komplicira stanje u BiH" ustvrdivši pri tom kako je nominalni šef bosanskohercegovačke države "u ratu iseljavao i ubijao Srbe". Dodik je ustvrdio kako Silajdžićevi istupi ne mogu naštetiti RS jer će ona opstati dok je upitno što će biti s BiH.

"BiH će biti dok je mora biti", kazao je Dodik dodajući kako Srbi ne vjeruju u BiH. "Odluka o RS je naša i mi (Srbi) ćemo o njoj odlučivati. Silajdžić nedvojbeno pridonosi da se taj proces ubrza a ja ga želim ohrabriti da to čini i dalje", zaključio je Dodik.(hina/metro-portal)

24.09.2010. 19:32:00
Novi komentar
nužno
nužno