« Svijet
objavljeno prije 8 godina
GORUĆI PROBLEMI

Dodik će zabraniti nijekanje genocida nad Armencima

"Na ovaj način želimo se priključiti svim civiliziranim europskim i drugim zemljama koje su osudile taj genocid i to ćemo predložiti parlamentu već ovih dana", rekao je Dodik

Fotografija vijesti
Više o

Milorad Dodik

,

Republika Srpska

,

armenski genocid

Stranka SNSD predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika u parlamentu će predložiti da taj entitet donese zakon koji će zabranjivati nijekanje genocida nad Armencima, javlja Hina.

"Na ovaj način želimo se priključiti svim civiliziranim europskim i drugim zemljama koje su osudile taj genocid i to ćemo predložiti parlamentu već ovih dana", rekao je Dodik u utorak u izjavi za novinare u Banjoj Luci.

Dodao je da će zastupnici SNSD-a u Parlamentarnoj skupštini BiH potaknuti donošenje zakona te je naveo da bi bile predviđene odredbe o kažnjavanju osoba koje niječu genocid nad Armencima.

Pritom je ocijenio da je sličan genocid počinjen nad Srbima u vrijeme kad je Osmansko Carstvo "vladalo ovim prostorima".

Za današnju Tursku rekao je kako u BiH isključivo štiti interese Bošnjaka te da je neprihvatljiva njihova snažnija uloga u regiji.

Turske vlasti oštro su reagirale zbog zakona o zabrani nijekanja genocida nad Armencima koji je prošlog tjedna donesen u francuskoj Narodnoj skupštini.

27.12.2011. 21:04:00
Novi komentar
nužno
nužno