« Kultura
objavljeno prije 3 godine i 6 mjeseci
NAGRADE

Dodijeljene nagrade Hrvatskog muzejskog društva

Godišnje nagrade dodijeljene su u kategorijama za izložbu, stalni postav, izdavački projekt, istraživački rad koji je rezultirao izložbom, istraživački rad s publikacijom, pedagoško-edukacijski program i međumuzejsku suradnju

Hrvatsko muzejsko društvo
Hrvatsko muzejsko društvo (Arhiva)
Više o

nagrade

,

Hrvatsko muzejsko društvo

Hrvatsko muzejsko društvo (HMD) dodijelilo je u petak u Muzeju suvremene umjetnosti godišnje nagrade za projekte realizirane u 2019. godini te nagrade za životno djelo, koje su ove godine pripale trima muzealkama - Željki Kolveshi, Hermine Göricke Lukić i Ljubici Gligorević.

Nagrade za životno djelo ocjenjivački sud HMD-a dodijelio je trima vrsnim muzealkama - muzejskoj savjetnici u mirovini Muzeja grada Zagreba Željki Kolveshi, muzejskoj savjetnici u mirovini Muzeja Slavonije Osijek Hermine Göricke Lukić i muzejskoj savjetnici u mirovini Gradskog muzeja Vinkovci Ljubici Gligorević.

Godišnje nagrade dodijeljene su u kategorijama za izložbu, stalni postav, izdavački projekt, istraživački rad koji je rezultirao izložbom, istraživački rad koji je rezultirao publikacijom, pedagoško-edukacijski program i međumuzejsku suradnju.

U kategorijama za restauraciju muzejske građe, dokumentacijsko-informacijski program i marketinško-propagandni program ocjenjivački sud nije dodijelio nagrade.

Za realiziranu izložbu u 2019. godini nagrađena je Nataša Ivančević za "Ljubav i otpor Ivane Popović", izložbu Muzeja suvremene umjetnosti iz Zagreba.

Za realizirani stalni postav nagradu je dobio Gradski muzej Virovitica za stalni postav "Drveno doba", a za realizirani izdavački projekt nagrađen je Muzej grada Splita za katalog izložbe "Splitski gradonačelnici (1882.-1918.): život i uspomene" autora Marijana Čipčića.

U dvjema kategorijama za provedeni istraživački rad, Gracijan Kešac, Katarina Pocedić i Gordana Milaković iz Povijesnoga i pomorskog muzeja Istre nagrađeni su za rad koji je rezultirao izložbom "Pulski električni tramvaj", a Goran Borčić iz Etnografskog muzeja Split za provedeni istraživački rad koji je rezultirao publikacijom "Splitski krnjevali".

Za realizirani pedagoško-edukacijski program nagrada je dodijeljena Ivani Gorički iz Muzeja suvremene umjetnosti za program MSU AVANTURA - projekt povezivanja školskog kurikuluma, nastave likovnog odgoja i MSU-a.

Anita Dugonjić iz Arheološkog muzeja u Zagrebu i Anita Rapan Papeša iz GRadskoga muzeja Vinkovci nagrađene su za međumuzejsku suradnju za rad na izložbi "Avari i Slaveni".

Ocjenjivački sud za dodjelu nagrada, ističu iz HMD-a, imao je težak zadatak izbora između 49 pristiglih prijava, ne samo zbog brojnosti prijava već i zbog njihove kvalitete te su dodijeljena i posebna priznanja.

Priznanje za realiziranu izložbu dobile su Aida Brenko, Vesna Zorić i Mareta Kurtin (Etnografski muzej Zagreb) za izložbu "Kapa dolje! Priča o (ne)pokrivanju glave" te Lana Bede (Gradski muzej Karlovac) i Tatjana Parlov (Centar za odgoj i obrazovanje Vinko Bek) za katalog zbirke "Gledam pogledom".

Hrvojka Božić i Ružica Stjepanović iz Gradskoga muzeja Karlovac dobile su priznanje za realizirani stalni postav Muzeja Domovinskog rata Karlovac - Turanj.

Priznanje za realizirani izdavački projekt dobio je Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja za publikaciju "Rijeka ili smrt", autorice Tee Perinčić.

Priznanje za istraživački rad koji je rezultirao publikacijom dodijeljeno je Darku Komši (Arheološki muzej Istre) za ipublikaciju "Paleolitičke pećinske slikarije iz Romualdove pećine".

U kategoriji za dokumentacijsko-informatički projekt priznanje je dodijeljeno Robertu Maršiću (Arheološki muzej u Zadru) za Prezentaciju fundusa fotografija Arheološkog muzeja u Zadru preko interaktivnog ekrana.

Muzej Međimurja Čakovec dobio je posebno priznanje u kategoriji za prevedeni pedagoško-edukacijski program za "Muzej za pogled 2019."

Priznanje u kategoriji za marketinško-propagandni program dodijeljeno je Marini Brkić i Donati Smokrović (Arheološki muzej u Zadru) te Ivanu Tandariću i Aleksandru Šekuljici (ELFS) za Ekskluzivnu liniju suvenira ELFS za Arheološki muzej u Zadru.

Za međumuzejsku suradnju priznanje su dobili Darko Komš i Đena Gobić Bravar (Arheološki muzej Istre) za suradnju kroz Interreg CE projekt COME-IN!

18.10.2020. 11:01:00
Novi komentar
nužno
nužno