« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 2 mjeseca

Dodijeljene nagrade grada Splita

Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća održanoj u Hrvatskome narodnom kazalištu dodijeljene su nagrade grada Splita za 2008. godinu.

(Duje Klarić, CROPIX)
Više o

Split

,

Matko Trebotić

,

Ivan Kuret

,

Ivan Đikić

,

splitski HNK

,

nagrade grada Splita

,

Županijska liga borbe protiv raka

,

Klapa Lučica

,

KUD Jedinstvo

,

Petar Bezina

,

Petar Lovrić

,

Tomislav Marasović

,

Ivan Musić

,

Edi Šegvić

,

Eduard Vrdoljak

Osobne nagrade dodijeljene su dr. Ivanu Đikiću za osebujan znanstveno-istraživački rad u medicini, mr. Ivanu Musiću za književni rad, dipl. ing. Ediju Šegviću za postignuća u arhitekturi i dr. Eduardu Vrdoljaku za osobite zasluge na izgradnji i uređenju Centra za onkologiju i radioterapiju splitskoga KBC-a.

Skupne nagrade dobili su Županijska liga borbe protiv raka - za zasluge u borbi protiv raka, Klapa Lučica - za promicanje i očuvanje dalmatinskoga glazbenog izraza te Kulturno-umjetničko društvo (KUD) Jedinstvo - za promicanje i očuvanje folklornog naslijeđa.

Nagrade za životno djelo dodijeljene su za osobit istraživačko-publicististički rad na izučavanju povijesne građe fra Petru Bezini, za osobite zasluge u izgradnji i očuvanju gradskoga groblja Lovrinca i suradnji s udrugama veterana Petru Lovriću, za znanstveno-istraživački rad u povijesti umjetnosti dr. Tomislavu Marasoviću te za likovna dostignuća Matku Trebotiću.

Splitski gradonačelnik Ivan Kuret na svečanoj je sjednici Gradskoga vijeća rekao kako je posljednjih godina u Splitu zaposleno 4.200 osoba te da na godinu kroz Split prođe 6,5 milijuna putnika i četiri milijuna putnika kroz luku. U Splitu je u proteklih nekoliko godina izgrađeno 20 igrališta, a uređeni su i okoliši dječjih vrtića.

O tome da je Split postao i važan kulturni centar govori i podatak da splitski HNK na godinu posjeti 100.000 ljudi, a galerije i muzeje 350.000.

"Tome svakako treba pridodati i 26.000 studenata i njihovih profesora na splitskome Sveučilištu. Izdali smo više od 100.000 lokacijskih dozvola za razne prometnice u gradu, a vrijedno je spomenuti i porast broja noćenja od 450.000", rekao je gradonačelnik Kuret. (hina/metro-portal)

06.05.2009. 14:24:04
Novi komentar
nužno
nužno