« Ostali sportovi
objavljeno prije 13 godina i 4 mjeseca
SVAKA ČAST!

Dodig pobjednik zagrebačkog ATP turnira, uspjeh karijere postigao protiv Berrera

Za Dodiga je to prvi osvojeni turnir u karijeri, a do ovogodišnjeg Zagreba nikad nije igrao niti ATP polufinale

Ivan Dodig
Ivan Dodig (ATP Zagreb/Facebook)
Više o

tenis

,

Ivan Dodig

,

ATP Zagreb

,

Michael Berrer

Hrvatski tenisač Ivan Dodig pobjednik je ATP turnira u Zagrebu nakon što je u finalu nakon 108 minuta igre svladao Nijemca Michaela Berrera s 6:3, 6:4, piše Hina. Dodig je treći hrvatski tenisač koji je osvajao ATP u Zagrebu nakon Ivana Ljubičića (2006) i Marina Čilića (2009, 2010).

Za Dodiga je to prvi osvojeni turnir u karijeri, a do ovogodišnjeg Zagreba nikad nije igrao niti ATP polufinale. Međugorac je u finalu nadigrao 30-godišnjeg ljevaka iz Stuttgarta, koji je u karijeri igrao samo dva ATP finala, oba u Zagrebu i oba je izgubio od hrvatskih tenisača - Čilića i Dodiga. Za veliki trijumf Dodigu su bila potrebna samo dva "breaka", već u drugom gemu prvoga seta za 2:0, te u sedmoj igri drugoga seta za vodstvo od 4:3. Svih sedam lopti za obrat je Dodig spasio, koji je imao i 17 as-servisa, a hrvatski tenisač je u uzbudljivoj završnici iskoristio treću meč-loptu. na prvu meč-loptu je napravio dvostruku pogrešku, a nakon druge je već slavio i bacio reket u gledalište, da bi glavni sudac naknadno dosudio aut.

Dvadesetšestogodišnji Dodig je na putu do finala, osim Berrera, svladao još tri tenisača iz TOP 50 - Španjolca Marca Granollersa, Ukrajinca Ilje Marčenka, drugoga nositelja Ivana Ljubičića i trećega nositelja Španjolca Guillerma Garciju Lopeza, protiv kojeg je jedino izgubio set. "Tako se dobro osjećam da sam mogao igrati još četiri sata", kazao je Dodig, koji je za pobjedu dobio ček na 72.600 eura, dok se Berrer morao zadovoljiti s 38.200 eura. Dvoboj je u Dom sportova privukao oko 2200 gledatelja, a u svečanoj loži je meč pratio i Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović.

Svi pobjednici ATP turnira Zagreb Indoors:

2006 - IVAN LJUBIČIĆ

2007 - MARCOS BAGHDATIS

2008 - SERHIJ STAHOVSKI

2009 - MARIN ČILIĆ

2010 - MARIN ČILIĆ

2011 - IVAN DODIG

 

06.02.2011. 20:00:00
Novi komentar
nužno
nužno