« Biznis
objavljeno prije 11 godina i 7 mjeseci

Dobri rezultati hrvatskih banaka

Prošle godine dobit je porasla za više od 21 posto, objavio je HNB

Fotografija vijesti
Više o

hrvatske banke

,

porast dobiti

Prošla je godina za banke u Hrvatskoj bila vrlo uspješna, sudeći po jučerašnjem izvješću Hrvatske narodne banke.

Poslovanje

Banke u Hrvatskoj u prošloj su godini povećale svoju aktivu za 13 posto, kredite za 15 posto, depoziti su porasli također za oko 15 posto, a dobit banaka za više od 21 posto, priopćeno je iz Hrvatske narodne banke nakon jučerašnje sjednice Savjeta HNB-a.
Savjet je razmotrio izvješće o gospodarskim i novčanim kretanjima u proteklom tromjesečju, kao i informaciju u stanju u bankarstvu u zadnjem lanjskom tromjesečju.

Prema svim raspoloživim podacima, bankovni sustav je i dalje stabilan, navodi se u priopćenju.

Godišnji rastU 2007. godini hrvatske banke povećale su svoju aktivu za 13 posto, kredite za 15 posto, a depoziti su porasli za oko 15 posto, izvijestili su iz hrvatske središnje banke. 

U bankovnom sustavu u Hrvatskoj djeluju 33 banke i 5 stambenih štedionica.
Savjet HNB-a prihvatio je izvješće o prošlogodišnjem upravljanju međunarodnim pričuvama, koje su na kraju 2007. godine iznosile 9,3 milijarde eura, što je za 582 milijuna eura više nego posljednjeg dana prethodne godine. Ulaganjem tih pričuva ostvaren je ukupni neto prihod od 364 milijuna eura, odnosno približno 2,7 milijardi kuna, navodi se u priopćenju.

Savjet HNB-a suglasio se s prijedlozima nadzornih odbora nekoliko banaka za nova imenovanja

Na jučerašnjoj sjednici Savjet hrvatske središnje banke dao je i suglasnost da se 20. ožujka puste u optjecaj kovanice i lipe s oznakom godine kovanja 2008., priopćeno je iz HNB-a. (HINA) 

12.03.2008. 23:08:41
Novi komentar
nužno
nužno