« Kultura
objavljeno prije 10 godina i 7 mjeseci

Dobitnici nagrade "Grigor Vitez" 2008. godine

Ovogodišnji laureati Stanislav Marjanović i Zdenko Bašić.

kliknite sliku za veći prikaz
kliknite sliku za veći prikaz (arhiva)
Više o

Nagrada Grigor Vitez

,

Zagrebačko kazalište lutaka

,

"Enciklopedija čudovišta"

,

Priče iz davnine

,

Novela od Stanca

,

književnost

,

Stanislav Marjanović

,

Zdenko Bašić

Dobitnici književne nagrade "Grigor Vitez" za 2008. su književnik Stanislav Marjanović za tekst i ilustracije u knjizi "Enciklopedija čudovišta" koju je objavila naklada Sipar te ilustrator Zdenko Bašić za ilustracije u knjigama "Priče iz davnine" i "Novela od Stanca" objavljene u nakladi zagrebačkoga Profila, izjavila je danas na konferenciji za novinare predsjednica Stručnog povjerenstva Dubravka Zima.

Zima je podsjetila kako su pohvalne nagrade "Grigor Vitez" dobili Magda Dulčić i Ninoslav Kunc za ilustriranje knjiga "Mjesečev prolaz" i "Oliver Twist", Dubravka Kolanović za ilustracije u slikovnici Stjepana Licea "Božićna frula", Ivan Vitez za ilustracije u slikovnici Zvonimira Baloga "Tri ja magarca", urednica Školske knjige Miroslava Vučić za afirmaciju književnog stvaralaštva za djecu, Hrvatski muzej naivne umjetnosti iz Zagreba za edukativni projekt "Vjedro na izvoru" uz stihove Saliha Isaaca, naklada Profil International za dizajn biblioteke "Novi profil" te zagrebački nakladnik Sipar za dizajn biblioteke "Čudovišta".

Predstavnica saveza "Naša djeca Hrvatske" Snježana Krpes izvijestila je kako su na natječaj za nagradu Grigor Vitez u 2008. stigle 54 knjige i slikovnice čije je tekstove napisalo 32 književnika, ilustriralo 26 likovnih umjetnika te objavilo 22 hrvatska nakladnika.

Uručenje nagrada bit će 25. veljače u Zagrebačkom kazalištu lutaka. (hina/metro-portal)

23.02.2009. 21:46:10
Novi komentar
nužno
nužno