« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 4 mjeseca
MINISTARSTVO FINANCIJA:

Do sada zaprimljeno oko 740 tisuća poreznih prijava

Ovogodišnji rok za predaju poreznih prijava na dohodak istječe u ponedjeljak 2. ožujka.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Nina Đurđević, CROPIX)
Više o

Ministarstvo financija

,

porez

,

Porezna uprava

,

prijava poreza

,

porezna prijava

,

prijava poreza na dohodak

Poreznici su do sada zaprimili oko 740 tisuća od očekivanih 1,1 milijun poreznih prijava na dohodak za 2008. godinu, za čiju predaju ove godine rok istječe 2. ožujka u ponoć, podaci su Ministarstva financija.

Građani porezne prijave mogu predati u nadležnoj ispostavi Porezne uprave prema svom prebivalištu ili uobičajenom boravištu, a Ministarstvo financija sredinom tjedna je izvijestilo da je Porezna uprava produžila rad područnih ureda i pripadajućih ispostava.

Tako će građani prijave u ispostavama Porezne uprave moći predati i sutra, u subotu 28. veljače do 15 sati, dok će zadnji dan, u ponedjeljak, 2. ožujka ispostave raditi do 19 sati.

Godišnje prijave poreza na dohodak građani mogu poslati i poštom, i to preporučeno, a krajnji rok za takav način predaje je ponedjeljak, 2. ožujka do ponoći.

Naime, kako ove godine zadnji dan za predaju poreznih prijava pada na neradni dan, iz Ministarstva podsjećaju da je krajnji rok za podnošenje prijava prvi radni dan u ožujku, odnosno 2. ožujka.

Iz Ministarstva financija već su ranije objavili da ove godine očekuju rekordan broj godišnjih prijava poreza na dohodak za 2008. godinu, kao i rekordan iznos povrata preplaćenog poreza od oko 1,8 milijardi kuna.

U prošloj je godini predano oko 1,04 milijuna poreznih prijava, a građanima je na osnovu godišnjih prijava poreza na dohodak za 2007. godinu vraćeno više od 1,69 milijardi kuna preplaćenog poreza. (hina/metro-portal)

27.02.2009. 23:20:47
Novi komentar
nužno
nužno