« Život
objavljeno prije 9 godina i 6 mjeseci
PRIRODA

Dnevno svjetlo donosi uspjeh na poslu

Ako vam je već muka od odlaska na posao jer ste tamo stalno izloženi umjetnom svjetlu - u pravu ste, prirodno dnevno svjetlo blagotvorno utječe na vas

Prirodno svjetlo je najbolje
Prirodno svjetlo je najbolje (Arhiva)
Više o

prirodno svjetlo

,

dnevno svjetlo

,

umjetno svjetlo

Prirodno svjetlo na radnom mjestu neusporedivo je bolje od umjetnog i ima vrlo pozitivan utjecaj na ljude, pokazalo je zajedničko istraživanje sveučilišta Illinois i Northwestern Medicine. 

Naime, rezultati su pokazali da radnici koji su više izloženi dnevnom svjetlu u uredu spavaju duže i kvalitetnije, više se bave fizičkim aktivnostima i imaju bolju kvalitetu života od onih koji su na poslu izloženi samo umjetnom svjetlu.

>> Osnovna pravila feng shuija >>

Kako zapravo dnevno svjetlo utječe na nas? Za početak, poboljšava nam koncentraciju dajući nam dodatnu energiju koju jednostavno ne možemo dobiti od umjetnog svjetla, štoviše, ono nam je upravo oduzima.

Otvoreni uredi puni prirodnog svjetla potiču pozitivno razmišljanje, pokazalo je još jedno istraživanje, dok ljudi u poslovnim zgradama koji rade u nabijenim uredima osvijetljenim umjetnim svjetlom tijekom dana postaju razdraženi i umorni. 

Prirodno svjetlo poboljšava našu kreativnost jer pomaže mozgu da bolje radi, stoga, ako radite negdje u kutu, premjestite se kraj prozora i vaša če karijera procvjetati.

26.11.2014. 13:23:00
Novi komentar
nužno
nužno