« Svijet
objavljeno prije 15 godina i 3 mjeseca
KRAJ NA POMOLU

Dmitrij Medvedev traži prekid čečenskog sukoba

Stanje u Čečeniji vratilo se u normalu pa nema potrebe za nastavkom antiterorističke operacije.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

Rusija

,

FSB

,

Dmitrij Medvedev

,

Aleksandar Bortnikov

,

Savezna služba za sigurnost

,

Čečenija

Ruski predsjednik Dmitrij Medvedev zatražio je u petak da se prekine s "antiterorističkom operacijom koju su pokrenule ruske savezne snage u Čečeniji 1999., ocjenjujući da je stanje vraćeno "u normalu" u toj kavkaskoj republici.

"Stanje je uglavnom normalizirano u Čečeniji. Život kreće svojim uobičajenim tijekom. Gradimo moderne zgrade, rješavamo socijalne probleme", kazao je Medvedev šefu FSB-a (Savezna služba za sigurnost, bivši KGB) Aleksandru Bortnikovu.

"Potrebno je dakle razmotriti pitanje režima antiterorističke operacije (KTO) na snazi u Čečeniji na sljedećem sastanku Nacionalnog antiterorističkog odbora i poduzeti mjere koje se nameću", dodao je predsjednik države, prema snimkama emitiranima na ruskoj televiziji.

Nakon sastanka, Odbor će morati "iznijeti prijedloge vladi oko okončanja antiterorističkog režima KTO", kazao je on.

Antiteroristički nacionalni odbor, pod ravnanjem šefa FSB-a i sastavljen od osam dužnosnika Kremlja, vlade, parlamenta i tajnih službi, mora se sastati u utorak, istaknuo je jedan od njegovih predstavnika kojeg citira agencija Interfax.

"FSB i ostali organi sigurnosti moraju zadržati kontrolu nad situacijom", podsjetio je, međutim, Medvedev. (hina/metro-portal)

27.03.2009. 19:59:33
Novi komentar
nužno
nužno