« Hrvatska
objavljeno prije 11 godina i 11 mjeseci

Đurđi Adlešič ponuđeno mjesto ministrice obrane

Čelnici HSLS-a nisu zadovoljni neočekivanom ponudom mandatara Sanadera

Više o

Đurđa Adlešič

,

HDZ

,

HSS

,

HSLS

,

Vlada

,

Mirko Filipović

,

Ivo Sanader

Uoči današnjeg potpisivanja koalicijskog sporazuma, čelnici HDZ-a, HSS-a i HSLS-a jučer su se dvaput sastajali  kako bi riješili kadrovske križaljke u Vladi. Predsjednica HSLS-a Đurđa Adlešič potvrdila je nakon razgovora u Banskim dvorima da je mandatar Ivo Sanader liberalima ponudio jedno potpredsjedničko mjesto u Vladi i njoj mjesto ministrice obrane.

Iznenađeni ponudom  
- Nuđeno nam je jedno ministarsko mjesto i mjesto potpredsjednika u Vladi. Nismo se još očitovali o ponudi - rekla je Adlešič.

Na pitanje je li se predomislila i namjerava li ući u Vladu, Adlešič je odgovorila kako se nije predomislila te da još razgovaraju. S njom je na sastanku bio i Ivan Čehok koji je definitivno otklonio mogućnost da postane ministar obrazovanja. Na upit novinara hoće li definirati ministarska mjesta prije potpisivanja koalicijskog sporazuma Adlešič je odgovorila da to ‘nije nužno, jer nam ta mjesta nisu bila razlog dolaska u koaliciju’.

Neočekivana ponuda iz HDZ-a iznenadila je sve u HSLS-u jer je  Đurđa Adlešič već izjavljivala da nije sklona ulasku u Vladu, a o mjestu ministrice obrane dosad nije ni razmišljala. HSLS-ovci su nezadovoljni jer je HDZ odustao od  ministarstva za regionalni razvoj iako su se oni jako zalagali za to.

Cro cop u HSLS-u
U prostorijama HSLS-a jučer je viđen i Mirko Filipović. Zbog čega je Cro Cop bio u HSLS-u prije sjednice Predsjedništva, nije se moglo doznati.

Upitna tri ministarstva
Ivo Sanader je, naime,  nakon razgovora s čelnicima žuto-zelene koalicije rekao da osnivanje zasebnog ministarstva regionalnog razvitka u ovom trenutku nije izgledno.  Dodao je također da su ostala otvorena kadrovska rješenja za još tri ili četiri ministarstva. Naglasio je da će sve vjerojatno ostati po starom kad je riječ o ministarstvu turizmu, a na pitanje hoće li se osnovati posebno ministarstvo rada i socijale odgovorio je kako je ‘sve moguće do podnošenja prijedloga novog Zakona o Vladi’.  Sporazum koalicijskih partnera bit će potpisan i objavljen danas, nakon čega će se nastaviti konzultacije o ustroju Vlade i kadrovskim rješenjima za pojedina ministarstva. 

08.01.2008. 20:01:31
Novi komentar
nužno
nužno