« Ostali sportovi
objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci
DRUGI GRAND SLAM NASLOV

Novak Đoković osvojio Australian Open

Novak Đoković je u finalu Australian Opena razbio Murrayja s 3-0 u setovima, ključan je bio maratonski prvi set

Novak Đoković
Novak Đoković (YouTube)
Više o

Australian Open

,

Novak Đoković

,

Andy Murray

Srpski tenisač Novak Đoković osvojio je prvi Grand Slam turnir sezone. Đoković je u finalu pobijedio Britanca Andyja Murrayja 6:4, 6:2, 6:3. Ključnim se pokazao maratonski prvi set u kojem su se tenisači borili za baš svaki poen. Trajao je gotovo sat vremena. 

Đokoviću je ovo drugi naslov na Grand Slam turnirima. Prvi je također osvojio u Melbourneu i to 2008. kada se s druge strane mreže u finalu nalazio Tsonga.

Do naslova je ove godine došao impresivnom igrom u svim mečevima o čemu najbolje svjedoči podatak da je na cijelom tuniru izgubio samo jedan set. Murraya, Federera, Berdycha, Granollersa, Troickog i Almagra pobijedio je glatko s 3-0, a set je ispustio protiv našeg Ivana Dodiga.

Andy Murray, pak, nije uspio ispuniti nadanja Britanaca da će nakon 75 godina napokon dobiti tenisača koji se može pohvaliti grand slam naslovom. Posljednji koji je to ostvario bio je Fred Perry davne 1936. godine. Murray je i prošle godine zaustavljen u finalu Australian Opena, a tada je od njega bio bolji Roger Federer.

Novak Đoković (SRB/3) - Andy Murray (VB/5) 6-4, 6-2, 6-3

30.01.2011. 12:55:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    JednaMila
    02.02.2011. 18:12
    Nele, voli te Srbija!
Novi komentar
nužno
nužno