« Život
objavljeno prije 10 godina i 1 mjesec
OVISNICI

Djevojke su češće ovisne o internetu od dječaka

Ovisnost o internetu sve je izraženija među mladima, a istraživanje je pokazalo da su tome podložnije tinejdžerice

Internet stvara ovisnost, definitivno
Internet stvara ovisnost, definitivno (Arhiva)
Više o

internet

,

tinejdžeri

,

djevojčice

,

dječaci

,

ovisnost o internetu

Nije tome bilo tako davno kad su zidovi soba bili oblijepljeni posterima raznoraznih teen zvijezda, glumaca i ostalih heroja mladih, no ta se opsesija polako gubi u korist još gore opsesije prema korištenju smartphona i tableta. 

Sigurno znate neku osobu koja vam je slala poruke iz kreveta, jer je i to mjesto postalo omiljeno za korištenje gadgeta koji se nerijetko smatraju boljim društvom od ljudi. 

Dobrotvorna udruga Tablets for Schools napravila je temeljem tih informacija istraživanje o ovisnosti tinejdžera o gadgetima, a rezultati su prilično zabrinjavajući. Naime, pokazalo se da obitelj jednostavno ne može postaviti granice korištenja gadgeta djeci. 

Istraživanje na preko dvije tisuće učenika oba spola starih od 11 do 17 godina pokazalo je da njih gotovo 40 posto vjeruje da je ovisno o internetu, čak 46 posto djevojčica i 36 posto dječaka.

Djevojčice koriste gadgete s pristupom internetu prvenstveno za razgovore s prijateljicama i praćenje vijesti o omiljenim slavnim osobama, dok se dječaci pretežno igraju.

Nevjerojatnih 64 posto izjavilo je da nosi gadgete sa sobom u krevet, a glavni razlog je razgovor s prijateljima na društvenim mrežama.

Treba li posebno naglasiti kako je zaključak da to nije dobra praksa i da bi djeci trebalo onemogućiti nošenje gadgeta u krevet i, primjerice, koristiti budilicu za buđenje umjesto smartphona, kao i da bi bilo dobro ograničiti dnevno korištenje gadgeta kad su djeca kod kuće. 

10.05.2014. 12:08:00
Novi komentar
nužno
nužno