« Život
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
BREME GENERACIJE

Djevojčice pod sve većim pritiskom da izgledaju sexy

Skoro polovica ih je priznala kako je najgori dio ženstvenosti osjećaj da stalno moraju izgledati atraktivno, navodi nova anketa

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock)
Više o

djevojčice

,

djevojke

,

sexy izgled

,

pritisak

,

Oklahoma City

Također je 75 posto ispitanica izjavilo kako često odlaze na striktne dijete da izgledaju dobro zbog okoline, radije nego zbog vlastitog zdravlja. Stručnjaci smatraju kako tome pridonosi sve veći utjecaj medija i fotografije pjevačkih i filmskih zvijezda koje su digitalno obrađene da izgledaju savršeno.

>> Djevojčice od tri godine opsjednute izgledom

Komentirajući posljednje rezultate, Leah Parsons, koja je radila na istraživanju kaže: "Takva vrsta fotografija zavarava djevojke da vjeruju u savršenost koja zapravo ne postoji. Bit će zanimljivo idućih godina vidjeti kako će se razvijati taj pritisak na mlade djevojke. Tinejdžerice gledaju fotografije slavnih poput Kelly Brook ili Cheryl Cole, i misle da trebaju nalikovati njima."

"Znamo da djevojke rastu u promjenjivim i kompliciranim vremenima. Ovi rezultati govore kako svijet može biti iznimno stresan, što vodi do raznih oblika nezdravog ponašanja i nuspojava. Bitno je pružiti podršku djevojkama i mladim ženama kako bi razvile svoje samopouzdanje i nosile se s mogućim problemima", dodaje Cathy Fraser iz kompanije Girlguiding koja je provela istraživanje.

06.09.2010. 21:02:00
Novi komentar
nužno
nužno