« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
PU KARLOVAČKA

Djelatnika Operativno-komunikacijskog centra čeka disciplinski postupak

Neimenovani djelatnik na dojavu o remećenju javnog reda i mira nije poslao policiju

Karlovac MUP
Karlovac MUP (Mup.hr)
Više o

policija

,

disciplinski postupak

,

Sanaderov bijeg

Karlovačka Policijska uprava provest će disciplinski postupak protiv djelatnika Operativno-komunikacijskog centra jer na dojavu o remećenju javnog reda i mira na osobito drzak način u Krnjaku 11. svibnja nije reagirao slanjem policajaca, priopćila je glasnogovornica karlovačke Policijske uprave Tamara Grčić.

Od načelnika Općine Krnjaka Rade Kosanovića doznaje se da je nedolazak policije on prijavio načelniku karlovačke Policijske uprave Josipu Ćeliću jer je, kako je rekao, riječ o međunacionalnom sukobu koji nikako ne bi smio eskalirati. Kako je rekao Kosanović, Hrvat useljenik iz BiH, inače miran čovjek, napao je zbog njemu nepoznatog razloga dvoje srpskih povratnika u čijoj je kući živio dok su bili u progonstvu.

Što je razlog, povod i tko je kome kriv, ne želim istraživati jer nisam policajac. U svakom slučaju, na dojavu o takvom sukobu policija je morala reagirati da ne bude još gore, istaknuo je Kosanović. Dodao je da je reagirao pritužbom jer je kao načelnik multikulturalne općine ponosan što u posljednjih pet godina, kako je rekao, ondje nije bilo nijednoga međunacionalnog incidenta, čak ni među djecom.

Glasnogovornica karlovačke Policijske uprave Tamara Grčić rekla je kako je policija 12. svibnja utvrdila da je riječ o propustu i intervenirala na događaj iz prekršajnog područja. Zbog propusta, kolega će odgovarati disciplinski, a zasad nije udaljen s dužnosti, dodala je. Protiv useljenika iz BiH sucu za prekršaje poslan je optužni prijedlog zbog remećenja javnog reda i mira na štetu dvoje sumještana, rekla je Tamara Grčić. (hina/metro-portal)

17.05.2010. 20:45:00
Novi komentar
nužno
nužno