« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
ENES FELIĆ

Djelatnik MORH-a iz Karlovca objavio Registar branitelja?

Istodobno je u Zagrebu nastavljena pretraga posljednjeg računala oduzetog blogeru Marku Rakaru

(Mario Pušić/Cropix)
Više o

MORH

,

Karlovac

,

registar branitelja

,

Marko Rakar

,

Enes Felić

Policija je u nastavku istrage o internetskoj objavi podataka iz registra branitelja u Karlovcu pretražila stan djelatnika MORH-a Enesa Felića koji je izjavio da nema ništa s objavom registra i optužio državnog tajnika u MORH-u Željka Goršića da mu je "namjestio pretragu stana" jer nije pristao na premještaj.

Nakon jutrošnje pretrage stana Felić je novinarima izjavio da je do prije dva tjedna bio savjetnik za mobilizacijske poslove u karlovačkoj Uredu za obranu i da su mu najavili da će ga smijeniti. Objasnio je da je trebao potpisati premještaj na radno mjesto poslova zaštite na radu na zračnoj luci Pleso, no on se s tim nije složio.

Felić smatra da mu je pretres stana namjestio državni tajnik u MORH-u Željko Goršić zato jer nije htio potpisati zahtjev za premještajem.

Karlovački lokalni mediji objavili su, ne navodeći izvore, da je u policiju privedena i Diana Marković, bivša načelnica Ureda za obranu Karlovac.

Felić je rekao da je i po njegovim saznanjima policija privela njegovu bivšu šeficu. Kazao je da je i ona prije dva tjedna razriješena te da se "njoj smješta u paketu s njim".

Po pisanju medija, Felić se početkom tjedna požalio novinarima na mobbing, šikaniranje i diskriminiranje na nacionalnoj osnovi jer je bošnjak. Navodno je kazao da je na poslu doznao da mu se sprema nešto u vezi s registrom branitelja te da je u šali rekao kako se ne bi začudio da podnesu kaznenu prijavu i pretresu mu stan pod optužbom da je ukrao registar branitelja.

Za sve što mu se događa odgovornog smatra državnog tajnika Goršića, a o svemu je navodno pisao premijerki, saborskom Odboru za ljudska prava, Pučkom pravobranitelju, Ministarstvu uprave i Sindikatu državnih službenika.

Felić je Karlovčanima poznat jer je tijekom ratnih godina odigrao važnu ulogu na području Grada Karlovca, a za svoj doprinos odlikovan je više puta.

Istodobno se u sjedištu zagrebačke krim policije u Heinzelovoj ulici nastavila pretraga posljednjeg računala oduzetog blogeru Marku Rakaru kojeg je prošlog tjedna policija na nekoliko sati uhitila zbog sumnje da je povezan s objavom registra na internetu. Pritom mu je oduzeto više računala i računalne opreme.

Od njegovog odvjetnika Mare Mihočevića doznaje se da je Rakar jutros ponovno došao u policiju kako bi nazočio završetku pretrage. "Pretraga još traje i mi se nadamo da će ona danas završiti", kazao je Mihočević. (hina/metro-portal)

14.04.2010. 09:53:57
Novi komentar
nužno
nužno