« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
dezinficiranje bijele brade

Djed Mraz se mora prvi cijepiti protiv svinjske gripe

Skupina "Santa America" želi biti u istoj prioritetnoj kategoriji kao i nastavnici i socijalni radnici

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

svinjska gripa

,

H1N1

,

Djed Mraz

,

brada

,

santa america

Američki Djedovi Mrazovi smatraju da moraju biti prvi cijepljeni protiv gripe H1N1 zbog njihova bliskog kontakta s djecom, javlja državna radio postaja NPR, citirajući predsjednika udruge tih trbušastih starčića bijele brade.

Skupina nazvana "Santa America" sastavljena od 200 dobrovoljaca, koji sjede uz uzglavlja bolesne djece tijekom čitave godine, žele ući u istu prioritetnu kategoriju kao i nastavnici i socijalni radnici, kazao je NPR-u predsjednik organizacije Ernest Berger.

Na svojoj internetskoj stranici organizacija utemeljena 2003. već je objavila popis poteza koje iz opreza treba poduzeti u kontaktu s djecom kako bi se ograničila zaraza.

"Koliko god to bilo divno, pazite na djecu koja guraju lice u vašu bradu pri zagrljaju. Ako do toga dođe, upotrijebiti dezinfekcijsko sredstvo na vašoj bradi", upozorava organizacija.

"Ne dirajte lice djeteta. Ako to učinite, smjesta dezinficirajte vaše ruke", ističe organizacija koja se predstavlja kao najveća karitativna skupina Djeda Mrazova na svijetu. (hina/metro-portal)

25.11.2009. 11:24:42
Novi komentar
nužno
nužno