« Kultura
objavljeno prije 15 godina i 10 mjeseci
MALI ŠOKCI

Dječje Vinkovačke jeseni

Gradskim su ulicama prodefilirali članovi čak 58 dječjih folklornih društava.

Fotografija vijesti
Više o

Vinkovci

,

Dječje Vinkovačke jeseni

,

dječja folklorna skupina

,

Mladen Kušec

,

Vinkovačke jeseni

U sklopu Dječjih Vinkovačkih jeseni, jedne od najstarijih priredaba Vinkovačkih jeseni, vinkovačkim je ulicama danas prošlo oko 2500 članova 58 dječjih folklornih skupina iz Hrvatske i inozemstva koje njeguju hrvatski izvorni folklor.

Praćeni mnogobrojnim posjetiteljima, odjeveni u narodne nošnje krajeva iz kojih dolaze, najmlađi folkloraši prošli su uz pjesmu i ples od Gradske tržnice do Trga Vinkovačkih jeseni.

Najmlađa sudionica svečanog mimohoda odjevena u narodnu nošnju bila je petomjesečna Vinkovčanka Frida Ferina.

U folklornom programu na Trgu Vinkovačkih jeseni sudjelovali su članovi dječjih folklornih skupina "Ivan Tišov" iz Viškovaca (Osječko-baranjska županija) "Filip Dević" iz Splita (Splitsko-dalmatinska županija) i "San Marino" iz Lopara (Primorsko-goranska županija).

U programu je sudjelovao i poznati dječji književnik Mladen Kušec, a u glazbenom dijelu programa koncert je održala pjevačica Minea.

Tijekom 43. vinkovačkih jeseni, koje se održavaju od 5. do 14. rujna pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Vlade Ive Sanadera, održat će se sedamdesetak folklornih, kulturnih, gospodarskih, sportskih i zabavnih priredaba u kojima će sudjelovati oko 8000 osoba. (HINA)

08.09.2008. 10:18:48
Novi komentar
nužno
nužno