« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 9 mjeseci

Đapić ne odustaje od mjesta gradonačelnika

Za neuspjeh pregovora s Miroslavom Škorom u Osijeku, Anto Đapić optužio je vrh HDZ-a
Za neuspjeh pregovora s Miroslavom Škorom u Osijeku, Anto Đapić optužio je vrh HDZ-a (AFP)
Više o

Anto Đapić

,

Osijek

Osijek • Predsjednik HSP-a Anto Đapić potvrdio je jučer da je uputio službeni poziv osječkom SDP-u za sastavljanje vlasti u Osijeku.

Na konferenciji za novinare Đapić je za neuspjeh pregovora s HDZ-om optužio vrh te stranke. Kazao je kako očekuje da će SDP pozitivno odgovoriti na poziv HSP-a, dodavši da su kontakti ostvareni i s koalicijom HNS - HSU - Zeleni Hrvatske te da će, ako se s tim stranama postigne dogovor o formiranju vlasti, ‘za HSP to biti završena priča’.

Đapić je odbacio mogućnost da odstupi od zahtjeva da bude gradonačelnik, ako bi to tijekom pregovora zatražili potencijalni koalicijski partneri, kazavši kako HSP nije spreman na takav ustupak. Iako to još nitko ne želi potvrditi, špekulira se da je osječki SDP spreman prihvatiti ponudu HSP-a da u suradnji s koalicijom HNS-HSU-Zeleni formiraju novu gradsku vlast.

Predsjednica gradskog SDP-a Biljana Borzan izjavila je da će još pričekati s odlukom, dodavši da će SDP, u interesu građana, učiniti sve da ne dođe do novih izbora. (METRO) 

17.03.2008. 22:33:03
Novi komentar
nužno
nužno